Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014

Το πρώτο τοπικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα είναι γεγονός!


Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου  καταδίκασαν με συντριπτικά ποσοστά την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας.


Το Συντονιστικό Των φορέων Πάρου Αντιπάρου χαιρετίζει την μεγάλη επιτυχία του τοπικού δημοψηφίσματος για την υγεία που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2014 στα νησιά  μας με ποσοστά εθελοντικής συμμετοχής που δεν απέχουν πολύ από αυτά των τελευταίων εθνικών εκλογών.

Οι 5.419 κάτοικοι που προσήλθαν και ψήφισαν στα 12 εκλογικά τμήματα, παρουσία εφορευτικών επιτροπών, ρίχνοντας στις κάλπες 5.364 ΝΑΙ, 36 ΟΧΙ και 19 Άκυρα  καταδίκασαν με συντριπτικό ποσοστό την πολιτική που καταστρέφει τις υποδομές της δημόσιας υγείας στα νησιά μας και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη διαμαρτυρία που οργανώνεται στις 26 Φεβρουαρίου και που θα νεκρώσει κάθε δραστηριότητα στην Πάρο και την Αντίπαρο.

Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει το αυτονόητο και να στελεχώσει άμεσα το Κέντρο Υγείας της Πάρου με μόνιμους γιατρούς προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων της Πάρου και της Αντιπάρου αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών, αφού τα νησιά μας είναι σπουδαίοι τουριστικοί προορισμοί που συμβάλλουν στην εθνική οικονομία.

Αποτελεί όνειδος για την πολιτεία  ότι επί 4 συνεχή χρόνια τα 2500 παιδιά της Πάρου και της Αντιπάρου στερούνται τις υπηρεσίες παιδιάτρου γεγονός που ακυρώνει στην πράξη και τη συνταγματική της υποχρέωση που αναφέρεται στη νησιωτικότητα.

Οι κάτοικοι της Πάρου και της Αντιπάρου θα συνεχίζουν να αγωνίζονται μέχρι να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας δημόσιας ιατρικής περίθαλψης στα νησιά μας.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΥ ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

2 σχόλια:

  1. Νομιζω το να αποκλειασουμε το λιμανι μεσα Αυγουστου απαιτοντας ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ειναι η καλυτερη λυση .. και να μην πιασει κανενα καραβι ,με τα δημοψηφισματα δε νομιζω οτι θα γινει κατι .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε το θέμα είναι μέχρι τον Αύγουστο να έχουν δοθεί ουσιαστικές λύσεις! Το δημοψήφισμά μας, δείχνει την εναντίωση των πολιτών της Πάρου στις κυβερνητικές πολιτικές τόσων ετών που μας έφτασαν σε αυτό το άθλιο σημείο! Ο αγώνας είναι μακρύς και θα φτάσει μέχρι το τέλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή