Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Τρίτη μέρα χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και ΟΣΕ η Αθήνα – Έτοιμη να κηρύξει επίταξη η κυβέρνηση
Γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε λεωφορεία-τρόλεϊ σήμερα

- Δεν έκαναν πίσω μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη την απεργία
- Όλο και πιο κοντά η επίταξη – Αποφασισμένη να μην κάνει πίσω η κυβέρνηση
- Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν σήμερα ΟΣΥ και...
ΤΡΑΙΝΟΣΕ
- Μέχρι τη Δουκίσσης Πλακεντίας οι συρμοί του Μετρό
Το μέτωπο σε Μετρό και ΗΣΑΠ έκλεισε με την επίταξη, όλα δείχνουν ότι με τον ίδιο τρόπο θα λήξει και αυτό σε λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και ΟΣΕ.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην τρίτη μέρα της απεργίας τους και παρά την απόφαση της δικαιοσύνης για τις κινητοποιήσεις στα λεωφορεία, εκείνοι αποφάσισαν να μην κάνουν πίσω και να απέχουν και τη Δευτέρα.

Που σημαίνει ότι σήμερα, για τρίτη μέρα, η Αθήνα θα μείνει χωρίς λεωφορεία, τρόλεϊ, Προαστιακό και τρένα του ΟΣΕ. Το Μετρό λειτουργεί κανονικά αλλά οι συρμοί σταματούν στη Δουκίσσης Πλακεντίας και δε φτάνουν ως το αεροδρόμιο.

Το πρωί, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματιστεί νέες γενικές συνελεύσεις, για να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι τις επόμενες κινήσεις τους. Ήταν προγραμματισμένες για την Τρίτη, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αποφάσισαν να τις επισπεύσουν.

Από την άλλη, η κυβέρνηση διαμηνύει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω. Και αφήνει να εννοηθεί ότι δε θα διστάσει να διατάξει επίταξη και σε λεωφορεία-τρόλεϊ όπως έγινε στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών, δηλώνουν πως «μετά τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της».

Η διοίκηση της ΟΣΥ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για την απεργία της Δευτέρας. Το ίδιο θα κάνει και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να κριθεί παράνομη η απεργία στον Προαστιακό και τον ΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου