Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Αίγυπτος


ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κήρυξε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Μοχάμεντ Μόρσι, τρεις πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, όπου, τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν στην πόλη Πόρτ Σάιντ την Κυριακή, κατά την κηδεία των 33 ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο εξαιτίας συγκρούσεων που ξέσπασαν σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
Σε διάγγελμά του το Σάββατο ο Μόρσι εξήγγειλε την απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ισχύσει από τη Δευτέρα στο Πόρτ Σάιντ, την Ισμαηλία και το Σουέζ. Παράλληλα, κάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης σε εθνικό διάλογο προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την αποκατάσταση της ειρήνης στη χώρα.
Συνολικά 49 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την Πέμπτη, ενώ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, οι αντίπαλοι του Μόρσι κάνουν έκκληση για περαιτέρω κινητοποιήσεις τη Δευτέρα.
Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι συμφωνεί με τη στάση του προέδρου για αποκατάσταση της ασφάλειας στη χώρα, ενώ ζήτησε να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την πρόταση εθνικού διαλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου