Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Σχετικά με την Πρωτοβουλία


Από την Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΡΟΥ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ» της 1 Οκτωβρίου 2011 
Σε συζήτηση που είχε η εφημερίδα μας μαζί τους, μας είπαν: «Είμαστε ένα κίνημα τοπικού χαρακτήρα σε συνεργασία όμως με παρόμοια κινήματα σ’ όλη τη χώρα. Θέλουμε να αφυπνιστεί ο κόσμος. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα το δείξει ο καιρός. Δεν έχουμε πολιτικές βλέψεις, αλλά ούτε μας ενδιαφέρουν πλέον τα υπάρχοντα κόμματα. Γι’ αυτό το λόγο προχωρούμε μόνοι μας σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρωτοβουλίες δράσης».


Στο νησί

Στην ερώτησή μας…

….γιατί δεν έρχονται σε επαφή με τους 4 δημοτικούς συνδυασμούς που εκπροσωπούν το εκλογικό σώμα του νησιού στο δημοτικό συμβούλιο, μας απάντησαν:
«Οι τέσσερις υπάρχοντες συνδυασμοί δεν μας εκφράζουν. Παρακολουθήσαμε κάποια δημοτικά συμβούλια και δεν είδαμε να ενδιαφέρονται για καθημερινά θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Πάρου. Είδαμε ακόμα, κάποιους εκπροσώπους του Δήμου (Βλαχογιάννης – Χανιώτη) τον 15Αύγουστο σε Αθηναϊκό τηλεοπτικό κανάλι. Μιλούσαν λες και ζούσαν σ’ άλλο νησί. Έλεγαν για το πόσο καλά τουριστικά πάμε. Λες και εμείς δεν είδαμε τα χάλια που επικρατούσαν φέτος και ζούσαμε σ’ άλλο νησί. Μπορεί στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρχουν ένα – δύο άτομα που «τα λένε». Μπορεί π.χ. να «τα λέει» ο Ροκονίδας. Αλλά, τι μ’ αυτό; Εμείς θέλουμε να τονίσουμε στην κοινωνία ότι είμαστε παρόντες σε οτιδήποτε συμβαίνει. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι μία μικρογραφία της κυβέρνησης.
Η αντιμετώπιση των δημοτικών συμβούλων στα θέματα που συζητούνται στο δημοτικό συμβούλιο είναι αποσπασματική και θεωρούν ότι τα προβλήματα του τόπου μας δεν έχουν καμία σχέση με ό,τι γίνεται σε κεντρικό επίπεδο. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος στην Πάρο τι γίνεται και που πάνε τα χρήματά του. Ο Δήμος θα έπρεπε να ενδιαφέρεται για τα κοινωνικά προβλήματα. Δεν μειώνουν π.χ. τα τέλη, αλλά ούτε ενδιαφέρονται για τους ανέργους στην Πάρο».

Πως είναι η δομή του κινήματος

«Υπάρχει ένα προσωρινό συμβούλιο και δύο φορές την εβδομάδα μαζευόμαστε και συζητάμε διάφορα θέματα. Μετά την ομιλία του κ. Δημ. Καζάκη στις 8/10 στην πλατεία Μαντώς, θα προχωρήσουμε σε μία ανοιχτή συνέλευση. Εκεί, θα αναδειχθεί το επίσημο συμβούλιο μετά από δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν «κοιμηθήκαμε» το καλοκαίρι, όπως κατηγορηθήκαμε από κάποιους. Δουλεύαμε για να φθάσουμε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Σεβαστήκαμε όσους έλεγαν ότι μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα στον τουρισμό με τις συγκεντρώσεις. Σεβαστήκαμε τους επαγγελματίες του νησιού και κάθε έναν που παλεύει για να ζήσει. Αυτό που κάναμε το καλοκαίρι ήταν να προσπαθήσουμε να έρθουμε σε επαφή με δύο βουλευτές.Με τον κ. Ραγκούση δεν συναντηθήκαμε, διότι κάποιοι άλλοι ήθελαν να θέσουν τους όρους συζήτησης μαζί του. Η μόνη συνάντηση που έγινε ήταν με τον κ. Γ. Παπαμανώλη με τα γνωστά αποτελέσματα. Πάντως, ο άνθρωπος ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Το μόνο που μας έλεγε ήταν το πόσο αγαπάει την Πάρο και τους δεσμούς που έχει μαζί της. Ούτε φυσικά κατεβήκαμε για να «κράξουμε», όπως έλεγαν κάποιοι τον 15Αύγουστο. Σεβαστήκαμε και επιμένουμε σ’ αυτό, τον τουρισμό του νησιού μας».
Οι τοπικές πολιτικές οργανώσεις

«Η τοπική του ΠΑΣΟΚ είναι ανύπαρκτη στην Πάρο, ενώ η ΝΔ έχει δικά της εσωτερικά προβλήματα. Ο κ. Ροδίτης μας είχε πει ότι δεν θέλει να αναμειχθεί ενεργά μαζί μας για να μην νομίζουν κάποιοι ότι πάει να μας «καπελώσει». Ήρθε στις συγκεντρώσεις των «αγανακτισμένων» ο ίδιος, αλλά ως πολίτης. Το ίδιο έγινε και από το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα κόμματα και οι τοπικές πολιτικές οργανώσεις, ας μην κρυβόμαστε, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε κίνημα που θα τους αποφέρει πολιτικό κέρδος, Άκου, μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε μαζί μας, αλλά δεν πρέπει να έχει πολιτικές βλέψεις. Τα κόμματα ουσιαστικά θέλουν να δουν πως πάμε, επειδή, είμαστε πολύ «μικροί». Θέλουν να δουν τι θα γίνει, για να μας πάρουν «χεράκι» μετά. Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον…».
Η «Πατριωτική Ένωση Πάρου»

Για το αν γνωρίζουν ή αν έχουν σχέση με την «Πατριωτική Ένωση Πάρου» μία άλλη οργάνωση που έκανε πριν δύο περίπου εβδομάδες την εμφάνισή της μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebbok) μας είπαν: «Δεν έχουμε πρόβλημα μαζί τους, αλλά τα θέματα που παρουσιάζουν είναι συνήθως γύρω από τη λαθρομετανάστευση και μόνο. Το συγκεκριμένο θέμα μας απασχολεί και εμάς, αλλά πιστεύουμε ότι πρέπει να λυθεί με άλλο τρόπο. Δηλαδή, με το να κάνει σωστά τη δουλειά της η τοπική αυτοδιοίκηση και η Αστυνομία. Στο Facebook η «Πατριωτική Ένωση Πάρου» βγαίνει πολύ «έντονα». Δεν έχουμε μαζί τους καμία σχέση. Δεν ξέρουμε καν το στόχο που έχουν».

Η πρόσκληση Καζάκη

Για την επιλογή του κ. Δ. Καζάκη στην πρώτη συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάρου οι φίλοι του νέου Παριανού κινήματος μας είπαν: «Την επιλογή Καζάκη την συζητήσαμε από το καλοκαίρι. Είναι μία φωνή της άλλης «πλευράς». Θέλαμε κάποιος να εξηγήσει με λαϊκά λόγια τι ακριβώς γίνεται. Δηλαδή, να ενημερώσει κάποιος σωστά και κατανοητά τον κόσμο. Έτσι καλέσαμε τον Καζάκη ως πλέον αρμόδιο γι’ αυτά. Όσο αφορά τα έξοδα της εκδήλωσης, θα καλυφθούν από δωρεές φίλων. Ο κ. Καζάκης δεν θα πάρει τίποτα, ούτε ζήτησε τίποτα».

Το «ρεζουμέ»

«Θέλουμε να έρθουμε σε επαφή με όλους τους συλλόγους και τους φορείς στην Πάρο. Δυστυχώς, μέχρι τώρα, δεν είχαμε επαφή μαζί τους. Στόχος μας είναι το μέλλον της Ελλάδας. Μέχρι πρότινος η όλη ιστορία φαινόταν χαμένη, γιατί στην Πάρο είχαν όλοι «παχάκι». Εμάς μας κατέκριναν πολλοί και έλεγαν ότι είμαστε «οι αστοί της πλατείας». Δεν μπορούσαν πριν το καλοκαίρι να δουν λίγο παραπέρα. Τώρα που γίναμε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα, τώρα, ψάχνουμε να δούμε τι θα γίνει. Κάθε σπίτι στην Πάρο το έχει αγγίξει η κρίση, ειδικά μετά τη φετινή τουριστική χρονιά που ήταν η χειρότερη όλων των εποχών».

Σημ: Τα ονόματα των φίλων της Πρωτοβουλίας Πολιτών Πάρου τα έχει η εφημερίδα μας στη διάθεσή της. Όμως, όπως μας είπαν οι ίδιοι, δεν θεωρούν ότι είναι σωστό να γραφτούν τα ονόματά τους πριν να υπάρξει συμβούλιο που θα εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Ακόμα, μας είπαν ότι οι απόψεις τους είναι προσωπικές και δεν εκφράζουν 100% του νεοσύστατου κινήματος.
Η ιδρυτική προκήρυξη

«Συμπολίτη συμπολίτισσα, Η αγανάκτηση της πλατείας παίρνει την μορφή της οργάνωσης. Οργανωνόμαστε σε μια κίνηση που αποκτάει φωνή. Την δική σου φωνή! Τέρμα τα ψέματα! Ήρθε η στιγμή να σηκώσουμε το ανάστημα μας σαν Έλληνες πατριώτες απέναντι σ’ αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας κυβερνά.Με κοινά όνειρα για μια καινούργια Ελλάδα συνυπογράφουμε τις βασικές αρχές μας:1. Μη αναγνώριση του χρέους και άρνηση πληρωμής αυτού.2. Μη αναγνώριση όλων των συμφωνιών και δεσμεύσεων με την Τρόικα3. Αναθεώρηση των σχέσεων μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ανάγκη έξοδος μας απ’ αυτήν, αποκατάσταση των σχέσεων μας με άλλες χώρες με στόχο τα κοινά μας συμφέροντα.4. Άμεση Δημοκρατία. Δηλαδή άμεση συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν. Για να γίνει αυτό, πρέπει ο λαός να είναι κυρίαρχος και να στηρίζεται σ’ ένα σύνταγμα που θα έχει ψηφιστεί από τον ίδιο το λαό (μετά από εκλογή συντακτικής εθνοσυνέλευσης).
ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
- Συνεχής παρακολούθηση των Δημοτικών συμβουλίων, και έλεγχος των οικονομικών,- Πίεση για στελέχωση με επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας και του ΕΚΑΒ,- Πρόταση και στην ανάγκη πίεση προς τον Δήμο για απαλλαγή των μηεχόντων (άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, πολύτεκνοι, χαμηλόμισθοι) απ’ τα δημοτικά τέλη,- Θέματα όπως Αεροδρόμιο, μαρίνα, θέματα αθλητισμού, πολιτισμού, καιεκπαίδευσης, όπως επίσης και προτάσεις για έργα που πρέπει να γίνουν.

Ο αγώνας θα ‘ναι δύσκολος, δυσκολότερη στιγμή για την πατρίδα είναι τώρα. Τώρα λοιπόν, μας χρειάζεται όλους Χρειαζόμαστε ενότητα και μαζικότητα σε όλες τις ενέργειες μας. Ας τους δείξουμε την δύναμη μας ας τους δείξουμε τα δόντια μας. Δεν έχουν σημασία τα πολιτικά μας πιστεύω, προέχει η σωτηρία του τόπου, και της πατρίδας μας, το μέλλον των παιδιών μας . Όλοι μαζί ενωμένοι γιατί η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ».
Η πρόσκληση για τη συγκέντρωση
«Στο πλαίσιο προσπάθειας ενημέρωσης του Παριανού λαού σε ότι αφορά τη ληστρική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και στις εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν, η «Πρωτοβουλία Πολιτών Πάρου» διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία, με τον γνωστό οικονομολόγο κ. Δημήτρη Καζάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μαντώς Μαυρογένους το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η ομιλία θα γίνει στην αίθουσα του Αρχίλοχου). Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν, γιατί αυτό που απεύχονται και φοβούνται οι κυβερνώντες, είναι οι ενημερωμένοι πολίτες».

http://parosantiparos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου