Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δελτίο Τύπου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥ




Αρ. Πρωτ.: 19
Πάρος, 01/03/2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Βλαχογιάννης, με το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 20/02/2012, δυστυχώς απέδειξε ότι δεν διαθέτει στην αυτοδιοικητική του κουλτούρα, στοιχειώδη συναίσθηση πολιτικής συστολής, σύνεσης και αυτοκριτικής, σε ένα θέμα που καίει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς στο νησί μας. Εμείς, αντιπαρερχόμαστε την βαθύτατα προσβλητική επίθεση στο ΔΣ του Συλλόγου μας και την αφήνουμε να κριθεί από τους, δοκιμαζόμενους σε όλα τα επίπεδα, γονείς που εκπροσωπούμε.


Τον προειδοποιήσαμε εγκαίρως: μετά την επέλαση στο εισόδημα των πολιτών από την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, έρχεται πολύ μεγάλο τσουνάμι στην Παιδεία και την Υγεία. Το κέντρο Υγείας καταρρέει. Και βέβαια χωρίς παιδιάτρους. Τα τελευταία βιβλία ήρθαν στις 20 Φλεβάρη στα σχολεία. Αναπληρωτές καθηγητές εξακολουθούν να λείπουν. Οι ξένες γλώσσες περικόπτονται. Οι περιπτώσεις μαθητών που υποσιτίζονται αυξάνονται. Γονείς κόβουν τα φροντιστήρια στα παιδιά τους. Τα παιδιά μας τα βγάλαμε με δική μας πρωτοβουλία από τις αίθουσες – κοντέϊνερ. Όσο για το θέμα της κατασκευής του νέου Γυμνασίου, δεν έχει υπάρξει επίπεδο αρμοδίου που να μην έχει επιστολή μας και να μην έχει δεχτεί σωρεία τηλεφωνικών οχλήσεων από το ΔΣ του Συλλόγου μας.

Αντ΄ αυτού, εδώ και καιρό, εισπράττουμε ΛΟΙΔΟΡΙΕΣ και ΩΜΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ! Αλήθεια, ποιος θα δείξει ότι διαθέτει κότσια και πραγματικό φιλότιμο, να μας απαντήσει για το νέο έγγραφο – κόλαφος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ, η οποία από τις 7/9/2001, α π ε ν τ ά σ σ ε ι    με «το έτσι θέλω» το Γυμνάσιο (μαζί με άλλα τρία μεγάλα έργα της Πάρου) από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα 2007-2013; Πού ήταν τότε το εποπτεύον Υπουργείο Υποδομών, η Περιφέρεια και ο Δήμος Πάρου; Και γιατί κάποιοι μας διαβεβαίωναν τον Νοέμβριο & τον Δεκέμβριο ότι παρακολουθούν το έργο από κοντά και ότι αναμενόταν μόνο μια τυπική έγκριση του Υπ. Οικονομικών; Γιατί κάποιοι απέκρυψαν ότι ήδη το Υπ. Ανάπτυξης είχε απορρίψει τη χρηματοδότησή του πιο πριν;

Εκείνο που κατ΄ επανάληψη έχουμε δημόσια τονίσει, είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία πλευρά να αξιοποιήσει τον αγώνα μας για μικροπαραταξιακά οφέλη και κατά συνέπεια, η χρέωση σε μας, ανάλογων σκοπιμοτήτων, αν δεν προκαλεί θυμηδία, μόνον υποψίες για αυτούς που τις επικαλούνται μας δημιουργούν! Όσοι ακόμα δεν το έχουν καταλάβει, τους πληροφορούμε ότι θα πρέπει πλέον να αρχίσουν να συνηθίζουν στην αδυσώπητη και βασανιστική άσκηση της κοινωνικής λογοδοσίας…….

Καλούμε κατά συνέπεια και για πολλοστή φορά, τον Δήμαρχο Πάρου, να σταθεί στην ταμπακέρα: δηλαδή να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες για την διάσωση των δύο μεγάλων έργων που αφορούν την παροχή δημόσιας παιδείας στην καρδιά του νησιού και τα οποία δυστυχώς, ήδη κινούνται εκτός των χρονικών προθεσμιών του ΕΣΠΑ.  Εμείς, ασκημένοι χρόνια στη γενναιοδωρία προς τα ίδια μας τα παιδιά, διαθέτουμε την ψυχική ευρυχωρία να του ανανεώσουμε, οριακά, τον πολιτικό χρόνο….. Ας τρέξει!

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου