Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΟΥ





Κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στα χαράτσια


Όπως έγινε γνωστό το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για το χαράτσι.
 Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, δέχτηκε ένα σημαντικό πλήγμα και η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να εισπράττει την αξία του ρεύματος χωρίς κανένα όρο.

Από τη δική μας πλευρά νοιώθουμε δικαιωμένοι για τη μαζική ανταπόκριση που βρήκε στο παριανό λαό το κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής για άρνηση της πληρωμής του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ.

Αποδεικνύεται, λοιπόν, στη πράξη η τεράστια δυνατότητα της αλληλεγγύης, της οργανωμένης αντίστασης και πάλης και τα αποτελέσματα που μπορεί να επιφέρει.

Από την άλλη  το μέτρο της φορολογίας των ακινήτων κρίθηκε νόμιμο και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών είναι καθαρό ότι η συγκυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις προθέσεις της. Αλλάζει τακτική κάτω από τη πίεση του λαού αλλά είναι αποφασισμένη να επιβάλλει τις αντιλαϊκές επιλογές της ακόμα και με την απειλή των κατασχέσεων. Δεν χωράει, λοιπόν,  κανένας εφησυχασμός ή  αυταπάτη. Είναι δεδομένο ότι ετοιμάζουν  νέα φοροεπιδρομή με την  επικείμενη αύξηση των αντικειμενικών αξιών και με την ενοποίηση μιας σειράς φόρων στα ακίνητα, σε ένα νέο υπερφόρο.

Σας καλούμε όλους πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, να αρνηθείτε να πληρώσετε το χαράτσι, να συμμετέχετε στην οργανωμένη πάλη και το ξεσηκωμό ενάντια σε κάθε χαράτσι και στη πολιτική που τα γεννά.


Πάρος 7-3-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου