Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ.


Πάρος 21-3-2012
       
            Η κατάσταση στη χώρα γενικά και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων στον τομέα της υγείας και της παιδείας στην Πάρο προδιαγράφουν ένα εφιαλτικό μέλλον για όλους μας και κυρίως για τη νέα γενιά.


          Η τωρινή κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Πάρου μόνο τραγική μπορεί να χαρακτηριστεί ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας έχει φτάσει στο απροχώρητο και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία μας.
          Οι σχολικές κοινότητες του νησιού λειτουργούν σε συνθήκες «ελεγχόμενης χρεοκοπίας»χωρίς τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές,χωρίς προσωπικό,χρήματα,βιβλία και το πρόβλημα του υποσιτισμού των παιδιών μας καθημερινά να διογκώνεται.
          Εκ των πραγμάτων έχει αποδειχτεί ότι η κατάσταση που επικρατεί τόσο στο χώρο της Υγείας όσο και σʼαυτόν της Παιδείας στο νησί μας, δεν είναι τυχαία, δεν είναι προσωρινή και πάντως δεν οφείλεται ούτε στην άγνοια των πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων ούτε σε κάποιους ατυχείς διοικητικούς χειρισμούς.
          Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόστηκε τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από την σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που πετσοκόβει και τα τελευταία εναπομείναντα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων στους παραπάνω κοινωνικά ευαίσθητους τομείς.
          Γίνεται πλέον αντιληπτό από τον καθένα ότι η δωρεάν υγεία και παιδεία μετατρέπεται σε ένα άπιαστο όνειρο για την πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Όποιος έχει πληρώνει για να είναι υγιής και σπουδαγμένος. Όποιος δεν έχει στο περιθώριο  στην εξαθλίωση και στην αμορφωσιά. Αυτό είναι το μέλλον που θέλουν να προσφέρουν σε μας και τα παιδιά μας.
       

   Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων του νησιού μας, διαμαρτυρόμαστε γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση:
Για την Υγεία ζητάμε 
Δημόσιο, δωρεάν και ενιαίο σύστημα Υγείας, και απαιτούμε:

1)    Την πλήρη κάλυψη των κενών του Κ.Υ. με προσλήψεις σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με σχέση εργασίας μόνιμης πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ώστε να καλύπτονται πλήρως όλες οι ανάγκες.
2)  Την πλήρη κάλυψη των θέσεων στα Πολυδύναμα και Αγροτικά Ιατρεία ώστε να μην δημιουργούνται κενά.
3)  Καμιά πληρωμή ή συμμετοχή στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εργαστηριακές εξετάσεις, νοσήλια και θεραπείες. Κάλυψη όλου του πληθυσμού χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Άμεση κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ.
4)  Την κάλυψη των κενών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό ούτως ώστε να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.
            5) Δημιουργία και ανάπτυξη ενός σύγχρονου, κρατικού φορέα διακομιδών επειγόντων περιστατικών από αέρα και θάλασσα για τη μεταφορά τους στο περιφερειακό ή τα κεντρικά νοσοκομεία.
Για την Παιδεία ζητάμε:

Δημόσιο- Δωρεάν εκπαιδευτικό σύστημα που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και απαιτούμε:

1)   Επίλυση των κτιριακών προβλημάτων των σχολικών μονάδων σε όλο το νησί. Κανένα παιδί μας σε ακατάλληλο κτήριο.
2)  Αύξηση των κονδυλίων που δίνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στις σχολικές επιτροπές και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης για την συντήρηση και τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών μονάδων.
3)   Να απαλλάσσονται οι σχολικές επιτροπές από τον ΦΠΑ για την αγορά αναλώσιμων όπως συμβαίνει και με τις Πρεσβείες.
4)  Να προμηθεύονται οι σχολικές επιτροπές αφορολόγητο πετρέλαιο όπως συμβαίνει και με τους εφοπλιστές.
5)  Άμεση απεμπλοκή και προώθηση των δύο έργων που λιμνάζουν εδώ και χρόνια. Την κατασκευή του νέου Γυμνασίου Παροικίας και την επέκταση του 2ου Δημοτικού σχολείου Παροικίας.
6) Πλήρωση όλων των κενών σε διδακτικό προσωπικό στα σχολεία μας.
7) Να έλθουν άμεσα τα βιβλία στα σχολεία.

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου