Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Η κακοδιαχείριση που εφαρμόζεται στην Ελληνική Αστυνομία έχει πολλαπλές μορφές.
Ενδεικτική αυτής είναι η παράλογη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της.
Την στιγμή που η εγκληματικότητα αποκτά τεράστιες διαστάσεις και εκφράζεται με ολοένα
εντονότερους τρόπους, αστυνομικοί απασχολούνται σε υπηρεσίες άσχετες με την αστυνόμευση και την προστασία του πολίτη. Η φύλαξη στόχων, αλλά ιδιαιτέρως προσώπων, που ούτε δημόσιο αξίωμα κατέχουν ούτε απειλούνται, απογυμνώνει τις μάχιμες υπηρεσίες και δημιουργεί προβληματικές και άρα μη παραγωγικές συνθήκες εργασίας γιά τους υπόλοιπους αστυνομικούς.

Μία ακριβώς παρόμοια περίπτωση αντιμετωπίζουμε και στον τόπο μας όπου η αστυνομία, επί 24ωρου βάσεως, είναι υποχρεωμένη, λόγω εξ άνωθεν εντολής, να φυλάει το σπίτι του γνωστού μας νυν υφυπουργού, πρώην υπουργού και επίσης πρώην δικού μας δημάρχου.
Αυτό σημαίνει ότι τρεις αστυνομικοί επί 8ωρου βάσεως καθημερινά αντί περιπολιών καταναλώνονται στο να φυλάνε το σπίτι του υφυπουργού. Αν αναλογισθούμε δε ότι ο αστυνομικός που κάνει βραδυνή βάρδια, την επόμενη μέρα παίρνει ρεπό, αυτόματα ο αριθμός των αστυνομικών που απουσιάζουν απο την πραγματική τους υπηρεσία ανέρχεται στους τέσσερις και αν σε αυτά προσθέσουμε και τις βάρδειες μεταφοράς των παιδιών του υφυπουργού στο σχολείο και από κει πάλι πίσω, αμέσως αμέσως καταλαβαίνει κανείς πόσοι αστυνομικοί μένουν γιά να καλύψουν τις ανάγκες και τις πραγματικές υποχρεώσεις του σώματος και μάλιστα σε μιά εποχή που η αστυνομική δύναμη της Πάρου ειναι συρρικνωμένη στο ελάχιστο.
Συνεπώς η άμεση παύση αυτού του φαινομένου θεωρείται αναγκαία, διαφορετικά έχουμε υποβάθμιση της αστυνομίας σ' έναν ανεπαρκή φορέα γιά την προστασία του πολίτη από την παραβατικότητα.
Το άλλο ερώτημα που μπαίνει είναι: κινδυνεύει η οικογένεια του φίλτατου υφυπουργού και από ποιούς; και επίσης
Δεν ανησυχούν αυτοί οι γονείς, τι προβλήματα μπορούν να δημιουργήσουν στα παιδιά τους, όταν τους παρουσιάζουν μιά εικόνα τέτοια. 'Οτι δηλ. το περιβάλλον τους είναι εχθρικό.Δηλ. οι γονείς των συμμαθητών τους και συνεπώς και οι ίδιοι οι συμμαθητές τους!
Ας μην τιμωρούνται λοιπόν, όσοι δεν φταίνε, με τον παραλογισμό ή την εσκεμμένη δημιουργία κλίματος έντασης από αυτούς που είναι οι πραγματικοί υπαίτιοι γιά ότι μας συμβαίνει καθημερινά. Τις οικογένειες των υπευθύνων γιά την δεινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και ο λαός δεν πρόκειται να ενοχλήσει κανείς. Τώρα όσον αφορά αυτούς τους ιδίους βλέπουμε καθημερινά πως τους αντιμετωπίζει ο λαός, συνεπώς το μέλλον τους στην Ελλάδα, δεν προβλέπεται ευοίωνο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου