Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Απάντηση στις χαφιεδίστικες πρακτικές των υπασπιστών κ.κ. Στυλιανίδη και Βρούτση

Όταν σήμερα οδεύει προς τη Βουλή η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ για τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών του τέως πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του τότε υπουργού οικονομικών Ε.Βενιζέλου για το φούσκωμα του χρέους της ελληνικής οικονομίας κατά 10 δισ.ευρώ που είχε σαν αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό της Χώρας μας στα γρανάζια του ΔΝΤ με ολέθριες συνέπειες για το λαό μας...

     Όταν ο άλλοτε πρωθυπουργός Κ.Σημίτης χαρακτηρίζει πολιτικά μοιραίο λάθος το Μνημόνιο (Καθημερινή 22/1/2012), παραθέτω ένα μικρό τμήμα του άρθρου ...το οικονομικό επιτελείο του Γ.Παπανδρέου-αλλά και η τρόικα-διέπραξε το μείζον σφάλμα να μην προβλέψει τις υφεσιακές συνέπειες των δεσμεύσεων που ανέλαβε, με συνέπεια να εγκλωβίσει τη χώρα σε μία διαρκή επιδεινούμενη κατάσταση...
     Όταν πάνω από 11 δισ.ευρώ αναμένεται να είναι η συνολική απώλεια των ταμείων από το "κούρεμα" των ομολόγων...η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων θα πέσει στο μισό...Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για το νέο "κούρεμα" των συντάξεων (Εθνος 20/1-Απώλειες 11 δισ για τα ταμεία).
     Όταν στις 21/12/2011 η ΕΚΤ χορήγησε σε 523 Ευρωπαικές τράπεζες μισό τρισ.ευρώ για 3 χρόνια με 1%...οι τραπεζίτες το "τσέπωσαν" ανενδοίαστα...και δεν έριξαν, σχηματικά μιλώντας, ούτε ένα ευρώ στην αγορά! "Σχεδόν όλα τα χρήματα που δανείστηκαν...κατέληξαν πάλι πίσω ως καταθέσεις στην ΕΚΤ αντί να εισρεύσουν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα...χωρίς η πραγματική οικονομία να επωφεληθεί στο ελάχιστο. Με άλλα λόγια οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και η ΕΚΤ συνεχίζουν να τροφοδοτούν το τραπεζικό σύστημα με τρισεκατομμύρια ευρώ την ίδια ώρα που λιώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες με εξαντλητικά προγράμματα λιτότητας. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια. (Έθνος, 13/1/2012 Οι τράπεζες τσέπωσαν το μισό τρισ.).
     Όταν οι μηχανισμοί του κράτους χρησιμοποιούνται από τους πολιτικούς της τρικομματικής κυβέρνησης (πασοκ, νδ, λαος) για να ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία, να καταστραφεί το περιβάλλον καταργώντας νομοθετικό έργο δεκαετιών με διοικητικές πράξεις (περιφρονώντας και τη Βουλή ακόμα), όταν εργασιακά δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με αγώνες καταπατούνται βάναυσα εν μία νυκτί...
     Όταν τα ΜΜΕ είναι κατευθυνόμενα, επιδιώκεται η κατάργηση της κρατικής τηλεόρασης, κλείνουν εφημερίδες τότε η Δημοκρατία φιμώνεται και κινδυνεύει, όταν όμως η διαμαρτυρία 9 (παρεπιπτόντως είμαστε 24) πολιτών εναντίον του πολιτικού κατεστημένου στα πρόσωπα των βουλευτών της ν.δ. κ.κ. Στυλιανίδη και Βρούτση, κατασυκοφαντείται και με την δημοσίευση των ονομάτων τους οι κρατούντες επιχειρούν τον εκφοβισμό και την φίμωσή τους τότε, αν αυτό το δεχτούμε, καταργούμε την Δημοκρατία στην πράξη. 
      Στο ψήφισμα που εξέδωσε η τοπική της ν.δ., και το προσυπογράφουν και κάποιοι φορείς, φαίνεται ξεκάθαρα πως εν ονόματι του ότι κάποιοι "παλαιοκομματικών αρχών" θεωρώντας πως οι εν λόγω βουλευτές (οι οποίοι μας επισκέφθηκαν στα πλαίσια της προεκλογικής τους εκστρατείας) μπορεί να προωθήσουν αναπτυξιακά έργα για το νησί μας όλοι οι πολίτες έπρεπε-κατά τη γνώμη τους-οχι μόνο να καταπιούν τα πάντα όσα βιώνουμε, και εξαιτίας τους, αλλά και να τους καλοπιάνουμε από πάνω μήπως και μας υποσχεθούν κάτι!
      Συμπολίτες, με το να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας μέσα απο κομματικούς μηχανισμούς δεν κάνουμε τίποτα άλλο από το να ενισχύουμε την ανηθικότητα και τη διαπλοκή αυτού του σάπιου κατεστημένου που μας έσυρε στη σημερινή απελπιστική κατάσταση. Η κοινωνία λοιπόν δεν μπορεί να ντρέπεται για εκείνους που τολμούν να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε όλες αυτές τις αθλιότητες, αντίθετα φαίνεται πως όλες αυτές οι δημοσιεύσεις και οι χαφιεδίστικες πρακτικές εφαρμόζονται στα πλαίσια της προσπάθειας αναχαίτησης της λαικής αγανάκτησης.
      Συμπολίτες, θα πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν πως δεν πάει άλλο! Πως δεν θα επιτρέψουμε για περισσότερο στην μονοκρατορία των εκφραστών των τραπεζικών κατεστημένων και των φερεφώνων τους να αλωνίζει σε βάρος του λαού μας. Απαιτούμε εκλογές εδώ και τώρα! Παλεύουμε για λαική εξουσία.

 Εις εκ των 24 πολιτών. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗ-ΚΟΝΔΥΛΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου