Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου σάς ενημερώνει ότι στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ψηφίστηκε ένα διαρκές πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με αυτό η ΟΛΜΕ κηρύσσει:


  1. 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ για την Τρίτη 14 Φλεβάρη, και
  2. πενθήμερη εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων σε όλη την χώρα, από τη Δευτέρα 13/2 έως και την Παρασκευή 17/2.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου, με βάση τον προτεινόμενο προγραμματισμό του ψηφίσματος της Γ.Σ. των Προέδρων, συνεδρίασε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και εξειδίκευσε τις δράσεις του αγωνιστικού πενθημέρου ως εξής:

  • 1η ημέρα (Δευτέρα 13/2):
Περιοδεία των μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ στα σχολεία της Πάρου – Αντιπάρου για ενημέρωση των συναδέλφων. Αφίσες και πανώ αναρτώνται στα σχολεία. Συγκρότηση επιτροπών ανά σχολείο για συλλογή τροφίμων (προς υποσιτιζόμενους μαθητές).

  • 2η ημέρα (Τρίτη 14/2):
ΑΠΕΡΓΙΑ, περιφρούρηση από επιτροπές αγώνα. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:00 στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους».

  • 3η ημέρα (Τετάρτη 15/2):
Συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων της Πάρου και την Ένωσή τους για ζητήματα Παιδείας και Υγείας. Συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάρου, στις 6:00 το απόγευμα, στο «Πολυγωνικό» του ΓΕΛ Παροικιάς.

  • 4η ημέρα (Πέμπτη 16/2):
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Κέντρο Υγείας στις 5:00 το απόγευμα, ενάντια στη συνολική υποβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας στο νησί (υποστελέχωση των υπηρεσιών, επιβολή εισιτηρίου 5€, διάλυση του ΟΠΑΔ, ανυπαρξία του ΟΕΠΥΥ). Συντονισμός με φορείς και σωματεία.

  • 5η ημέρα (Παρασκευή 17/2):
Συλλογή τροφίμων ανά σχολείο για την ενίσχυση οικογενειών μαθητών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Είναι φανερό ότι απαιτείται η συνειδητοποίηση όλων ότι η κατάσταση θα αλλάξει μόνο με γενικό ξεσηκωμό με τα χαρακτηριστικά πολιτικής απεργίας μέχρι να φύγει η Κυβέρνηση και η Τρόικα και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουμε όλοι.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

 

Πάρος, 09/02/2012
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Η Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Δέσπ. Χριστοφόρου                                               Μαν. Αθανασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου