Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων: να παραιτηθεί ο Δένδιας, να σπάσει την ένοχη σιωπή του ο Ρουπακιώτης

Μέσα στα κρατητήρια της Κοζάνης, ενώ ήταν δεμένος πισθάγκωνα με τις
χειροπέδες, του είχαν βάλει κουκούλα στο πρόσωπο, τον βάλανε να κάτσει στα γόνατα και τον ξυλοκοπούσαν επί τέσσερις ώρες στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στην κοιλιά και του ξερίζωσαν μαλλιά. Αυτό έγινε χωρίς να προβληθεί καμιά αντίσταση και εννοείται συνοδευόμενο από απειλές, προσβολές και χυδαίες βρισιές.



Οι συνέπειες των παραπάνω βασανιστηρίων ήταν: αιματουρία, έντονες ζαλάδες, κεφαλαλγία, οιδήματα σε όλο το πρόσωπο, αιματώματα και στα δύο μάτια, μώλωπες και εκχυμώσεις παντού. Οι γονείς του αναφέρουν ότι το πρόσωπό του ήταν μη αναγνωρίσιμο και η φωνή του αλλοιωμένη από τα χτυπήματα στη γνάθο, ενώ φοβούνται για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Επίσης έχει πιει επί τριήμερο μόνο εμφιαλωμένο νερό, ενώ απαγόρευσαν στους γονείς να δώσουν συσκευασμένα τρόφιμα και χυμούς.

Η παραπάνω καταγγελία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και επιβεβαιώνεται τόσο από συνηγόρους όσο κι από γονείς των συλληφθέντων Μπουρζούκου, Ρωμανού, Μιχαηλίδη και Πολίτη. Κυρίως, όμως, επιβεβαιώνεται από τις φωτογραφίες που ανερυθρίαστα το ίδιο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα εμφανώς και σκοπίμως αλλοιωμένες από κάποιους κάκιστους χειριστές του Photoshop.


Δεν είναι η πρώτη φορά που οι υφιστάμενοι του κυρίου Δένδια βασανίζουν. Γνωρίζουμε καλά πως οι εν λόγω πρακτικές δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά πάγια πρακτική που εφαρμόζεται σε αστυνομικά γραφεία, κέντρα κράτησης μεταναστών αλλά και δρόμους. Με τους εν λόγω βασανισμούς και τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των συλληφθέντων, όπου είναι ευδιάκριτα τα βασανιστήρια στα όποια έχουν υποβληθεί, ο υπουργός θεσμοθετεί επίσημα πλέον τη βαρβαρότητα ως μέσο εκφοβισμού όχι μόνο της νεολαίας αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Όπως τον Σεπτέμβρη δεν δίστασε να καλύψει τους βασανιστές των συλληφθέντων της αντιφασιστικής μοτοπορείας απειλώντας ακόμα και με μηνύσεις διεθνή μέσα ενημέρωσης, έτσι και σήμερα σπεύδει να δικαιολογήσει τα ειδεχθή κακουργήματα των κατ’ ευφημισμόν υπερασπιστών της τάξης και του νόμου.


Δεν γνωρίζουμε αν οι βασανιστές της Κοζάνης είναι μεταξύ των πολλών αστυνομικών που διασυνδέονται, όπως δήλωσε και ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς, με τη Χρυσή Αυγή. Γνωρίζουμε όμως πως η πλήρης κάλυψή τους από τον υπουργό τους είναι αυτή που σήμερα οπλίζει τις γροθιές τους και αύριο τα όπλα τους. Γι’ αυτό ζητάμε την παραίτηση Δένδια αλλά και την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτη. Αν ο υπουργός Δικαιοσύνης αδυνατεί λόγω δεσμεύσεων της ανίερης τρικομματικής συμμαχίας να παρέμβει δυναμικά, ας παραιτηθεί. Η ένοχη σιωπή του επιταχύνει τον εκφασισμό.

Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου