Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                      
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, τα τρία χρόνια των μελετών τελείωσαν  και τώρα αρχίζει η ανάπτυξη και τα έργα.

Κατά την προγραμματισμένη συνάντηση στις 14/2 του Προέδρου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου, Αλιπράντη Αποστόλη ,του Γραμματέα Κρητικού Ηλία και του Τριαντάφυλλου Αναστάσιου μέλους του Δ.Σ ,με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαβαλά Στέφανο,  για ενημέρωση σε θέματα που άπτονται στην λειτουργία του λιμενικού ταμείου, έγιναν από την πλευρά μας προτάσεις και τέθηκαν ερωτήσεις σε ζητήματα που  αφορούν σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.


Δέκτη έγινε, κατ αρχήν η πρόταση μας, για την διοργάνωση  πανκυκλαδικής εμπορικής έκθεσης από τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Πάρου-Αντιπάρου στο χώρο του νέου λιμανιού, τον μήνα Ιούνιο, καθώς και το αίτημα για  η πρόσληψη φύλακα για το παραεμπόριο που θα γίνει για ένα δίμηνο με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.

Για το ζήτημα της αίθουσας αναμονής και  της διαμόρφωσης του χώρου,  πληροφορηθήκαμε ότι για φέτος θα γίνει προσωρινή διαμόρφωση και θα τοποθετηθεί  τουαλέτα και ηλεκτρονικός πίνακας ανακοινώσεων.

Το μεγάλο έργο της τοποθέτησης των πλωτών εξεδρών ακυρώνεται, αλλά προχωρεί η μελέτη για τα ειδικά ναύδετα πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων, και για τους  προσκρουστήρες.

 Επίσης  προτείναμε, εκ μέρους του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου-Αντιπάρου να τοποθετηθούν και στο Βίντσι προσκρουστήρες και ένας  ειδικός κάδος για την διευκόλυνση φόρτωσης των αδρανών ελαχιστοποιώντας τη ρύπανση στη θάλασσα  .

Ζητήθηκε ακόμη να λειτουργήσει χώρος παραλαβής ενοικιασμένων  και ξενοδοχειακών αυτοκινήτων,  εντός του λιμανιού.

 Επίσης, ζητήσαμε την φύλαξη των λιμενικών χώρων και τουριστικών σκαφών και μάθαμε ότι φέτος θα υπάρξουν έσοδα από την κατανάλωση του νερού και του ηλεκτρικού  που παρέχονται στα σημεία αυτά.

Έχοντας παρακολουθήσει από κοντά το τεχνικό πρόγραμμα και το προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο  στις 20/02/2013, βεβαιωθήκαμε ότι όλα αυτά έχουν πάρει το δρόμο τους.

 Τα έργα ρεκόρ για Πάρο Αντίπαρο, του ποσού των  τεσσάρων εκατομμύριων εφτακοσίων χιλιάδων ευρώ,  εφόσον απορροφηθούν, θα δώσουν ανάπτυξη και ζωντάνια στα νησιά μας.

 Μετά από όλα αυτά, είμαστε πεπεισμένοι ,ότι τα δρομολογημένα έργα θα γίνουν έγκαιρα και δεν θα χαθούν οι  πόροι του ταμείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου