Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Κάλεσμα σε αντιφασιστική δράση...


Με αφορμή την πρώτη οργανωμένη εμφάνιση της φασιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στο νησί μας, θέλουμε να εκφράσουμε την άποψή μας.
Ως ιδιωτικοί υπάλληλοι και γενικότερα ως εργαζόμενοι ή άνεργοι, αντιλαμβανόμαστε ξεκάθαρα τον ρόλο αυτής της φασιστικής οργάνωσης στην Ελλάδα της κρίσης και θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανάδειξη του.

Γνωρίζουμε ξεκάθαρα ότι η Χρυσή Αυγή μαζί με την τρικομματική κυβέρνηση συνεργάζονται στην εξαθλίωση του Ελληνικού λαού, έχοντας κατανείμει άψογα τους ρόλους εκεί που πρέπει. Όπου χρειάζεται συνεργάζονται και όπου πρέπει το παίζουν αντισυστημικοί. Πάντα όμως, ο αποκρουστικός της ρόλος είναι ο ίδιος. Να συκοφαντεί τους εργατικούς αγώνες, όπου αυτοί πάνε να γίνουν επικίνδυνοι και να βγάζει  αλώβητους αυτούς που πραγματικά φταίνε.
Ο ρόλος της Χρυσής  Αυγής αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρος αν δούμε μερικές από τις πράξεις της:
  • Λειτουργεί γραφεία εύρεσης ανασφάλιστης εργασίας χωρίς ένσημα και δικαιώματα με μεροκάματο 18ευρώ!
  • Ψήφισε μαζί με την κυβέρνηση τις σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους Έλληνες εφοπλιστές και το ξεπούλημα της Αγροτικής τράπεζας.
  • Υποστήριξε τον εργοστασιάρχη Μάνεση στην απεργία της Χαλυβουργίας και άλλους βιομήχανους κατά καιρούς με το σκεπτικό ότι είναι Έλληνες ,αθωώνοντας τους για τις απολύσεις και τις περικοπές.
  • Υποστήριξε την συγκάλυψη του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρτ.
  • Χωρίζει τους εργαζομένους σε Έλληνες και ξένους, βάζοντας τους να αλληλοσκοτώνονται την ώρα που κάποιοι πλουτίζουν εις βάρος όλων μας.
Ένας ακόμη λόγος για εμάς που στην πλειοψηφία μας δουλεύουμε σε εποχιακές δουλειές που στηρίζονται στον τουρισμό, είναι ότι γνωρίζουμε ότι το νησί μας έχει μόνο να χάσει από την παρουσία μιας τέτοιας ακροδεξιάς οργάνωσης. Δεν είναι λίγες οι υποθέσεις όπου χώρες έχουν εκδώσει τουριστικές οδηγίες για την Ελλάδα υπό το φόβο ρατσιστικών επιθέσεων.
Δεν χρειαζόμαστε λοιπόν κανένα περιφερόμενο κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής από την Αθήνα να έρθει και να διασπείρει το μίσος του στο νησί μας, όπου εδώ και δεκάδες χρόνια ζουν αρμονικά και εργάζονται άνθρωποι από όλο τον κόσμο.
Με βάση τα παραπάνω ως  Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάρου – Αντιπάρου  καλούμε όλους τους εργαζομένους και ανέργους του νησιού, Έλληνες και ξένους, αλλά και όλα τα σωματεία και τους συλλόγους που δραστηριοποιούνται στο νησί, να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια σε αυτό το φασιστικό μόρφωμα.
Έχουμε ήδη αναλάβει την πρωτοβουλία συντονισμού των αγωνιστικών σωματείων, συλλόγων, και δημοκρατικών φορέων του νησιού μας, με στόχο την οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στην παρουσία τους στο νησί.

Έλληνες και ξένοι, εργάτες ενωμένοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου