Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗN 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ετοιμάζεται να δώσει ένα ακόμα ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ από κάθε άλλη φορά ΧΤΥΠΗΜΑ στα δικαιώματά μας.
Με πραξικοπηματικό τρόπο, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, καταργώντας το διαχωρισμό νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας, περιορίζοντας ακόμα και τα δικαιώματα του κοινοβουλίου, οι ισχυρές χώρες της ΕΕ σε συνεργασία με ΔΝΤ-ΕΚΤ προώθησαν μέσω της ξενόδουλης κυβέρνηση Σαμαρά μεταξύ άλλων:

· Αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,
· μειώσεις στις συντάξεις,
· μειώσεις στους μισθούς,
· κατάργηση των δώρων σε όλα τα Ταμεία,
· απολύσεις
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Την πολιτική τους τη δοκιμάσαμε. Είναι αυτή που μας έφτασε μέχρι εδώ. Είναι αυτή που μας χρεοκόπησε με το φόβητρο ότι… θα χρεοκοπήσουμε.
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία (20/2). Η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ.
Έξω από το μαζικό αγώνα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ. Η εμπειρία δεκαετιών αγώνων έχει δείξει ότι από το επίπεδο πάλης του λαού εξαρτάται σε ποιο βαθμό θα περάσουν και θα εφαρμοστούν επώδυνα γι’ αυτόν μέτρα. Μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την επίθεση, μόνο στο δρόμο μπορούμε να κάνουμε ξεκάθαρο προς τους κυβερνώντες ότι ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ - ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ.
Καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που προεκλογικά μίλαγαν για επαναδιαπράτευση του Μνημονίου και σήμερα προωθούν την πιο σκληρή εκδοχή του. Αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία μόνο αν το επιβάλλουμε εμείς με τη στάση μας.
Στις 20 Φλεβάρη να μη δουλέψει κανείς. Με την ενεργητική μας συμμετοχή στην απεργία και στις ΕΝΩΤΙΚΕΣ συγκεντρώσεις να κλιμακώσουμε τον αγώνα με στόχο μια ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ που θα μπλοκάρει στο δρόμο. Να παλέψουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι, δίπλα-δίπλα. Να βροντοφωνάξουμε:
ΟΧΙ στα μέτρα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ-κυβέρνησης.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΡΓΑΣΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
· Να σταματήσουμε την αξιολόγηση που ετοιμάζουν για τους δημόσιους υπαλλήλους και συγκεκριμένα για τους εκπαιδευτικούς.
· Να παλέψουμε ενάντια στο κύμα απολύσεων από το Δημόσιο.
· Nα καταργηθεί το Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο (Ν. 4024/11).
· Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
· Να μη δεχθούμε καμία αύξηση στο ωράριό μας.
· Καμιά νέα μείωση του μισθού μας.
· Να βγει τώρα και με δική της απόφαση η χώρα μας από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ – Τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου