Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου Μανώλης Ισιγώνης


Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ

Μανώλης Ισιγώνης
 Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Πάρου-Αντιπάρου

… Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει, ένα τόνο θεωρίας…
Friedrich Engels - (από τοίχο της Αθήνας).


Συνεχίζεται η σκυταλοδρομία της «στοχοποίησης» μου, σε σχέση με την Μεγάλη Αντιφασιστική Συγκέντρωση και Πορεία των Παριανών, που έγινε με αφορμή την προσπάθεια «απόβασης» της ΧΑ στο Νησί μας.

 Πρώτα απ’ όλα θέλω να τους ευχαριστήσω δημόσια για την ανέξοδη «διαφήμιση», «προβολή» και «προώθηση» που προσωπικά μου κάνουν, υποστηρίζοντας ότι, έμμεσα, είμαι ο βασικός υπεύθυνος για την πραγματοποίηση της Συγκέντρωσης-Πορείας.

Για άλλη μια φορά τονίζω ότι η Συγκέντρωση και η Πορεία στήθηκαν και  διοργανώθηκαν από την ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΥ, και της αξίζουν γι’ αυτό, τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια.
Τόσο από εμένα, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε καμιά απολύτως προσπάθεια καπελώματος, όπως μας προσάπτεται.

Μετά την εκμετάλλευση της εσωτερικής πληροφόρησης που υπήρξε,  αναφέρονται, με ανακρίβειες βέβαια, στην απόφαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, για να καλύψουν, και πολιτικά, όλους αυτούς που από την αρχή δεν έβλεπαν με καλό μάτι την Κινητοποίηση και Συγκέντρωση, που αυθαίρετα βέβαια βαφτίζουν σε Αντισυγκέντρωση. Είναι σε όλους γνωστό ότι  την κάλεσε και οργάνωσε η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΡΟΥ  και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτή τη φορά γίνεται προσπάθεια, σε θεωρητικό επίπεδο μάλιστα, να αποδειχθεί,  το λάθος μου στην στήριξη της Πρωτοβουλίας, που τάχα παρέσυρε και τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Για να ξεκαθαρίσουμε ΠΟΛΙΤΙΚΑ τα πράγματα:

• Η τεράστια επιτυχία της Συγκέντρωσης- Πορείας, διέψευσε αυτούς που μίλαγαν για αποτυχία, με συμμετοχή 50-100 ατόμων, που θα διέσυρε τόσο τους διοργανωτές όσο και τους συμμετέχοντες. 

• Η επιτυχία αυτή έδειξε ότι, οι Παριανοί Πολίτες και κύρια η Νεολαία έχουν υψηλό πολιτικό κριτήριο, και δεν έπεσαν στη «λακκούβα» της τρομολαγνείας και της φοβικής υστερίας που έντεχνα καλλιεργήθηκε.

• Η επιτυχία αυτή εξέθεσε πολιτικά αυτούς που δεν πιστεύουν ότι, τον Οργανωμένο Φασισμό τον αντιμετωπίζεις ΑΝΟΙΧΤΑ, και ΟΧΙ από το ΣΑΛΟΝΙ σου, βγάζοντας τον πολίτη στο Δρόμο και τις Πλατείες, σπάζοντας το Φόβο και την Τρομοκρατία, διοργανώνοντας κύρια Μαζικές και Αγωνιστικές Κινητοποιήσεις με συγκεκριμένους στόχους και αιτήματα.
 
• Η επιτυχία αυτή εξέθεσε πολιτικά αυτούς  που έπεσαν στη παγίδα της παραπληροφόρησης, που με μαεστρία βέβαια προωθήθηκε από το Κράτος και το Παρακράτος, για την χορήγηση άδειας από την Αστυνομία στη ΧΑ, για συγκέντρωση στην ίδια Πλατεία. Ήταν γνωστό, σε όλους τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», ότι από διάφορους θεσμικούς και μη παράγοντες γίνονταν απεγνωσμένες προσπάθειες εξεύρεσης κλειστού χώρου, όπως και τελικά έγινε.

• Αποδείχθηκε ότι η Παριανή Κοινωνία έχει βαθειά ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ και η κινητοποίηση της απέτρεψε τον «περίπατο» που η ΧΑ πίστευε ότι θα πραγματοποιούσε στο Νησί μας.

• Αποδείχθηκε ότι οι Νεολαίοι της Αντιφασιστικής Πρωτοβουλίας, κατάφεραν, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να οργανώσουν μια πρωτόγνωρη σε μέγεθος και παλμό Αντιφασιστική - Αντιναζιστική Πολιτική Συγκέντρωση, αντιλαμβανόμενοι πρώτοι, τις διαθέσεις της Νεολαίας και γενικότερα της Παριανής Κοινωνίας.

Είμαι προσωπικά υπερήφανος που, τόσο εγώ, όσο και η συντριπτική πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, αντιληφθήκαμε έγκαιρα τη σημασία της Αντιφασιστικής Συγκέντρωσης και την προπαγανδίσαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και μέσο. Η εξέλιξη μας δικαίωσε.

Παρεμπιπτόντως, η τεράστια συμμετοχή της Παριανής Νεολαίας και στην χτεσινή Αντιρατσιστική Συναυλία, που διοργανώθηκε και πάλι από  την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Πάρου μας δείχνει, για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, τον δρόμο της μαζικής και αγωνιστικής κινητοποίησης.    

•Ενημερώνω τους διάφορους που, «παραπληροφορώντας», «ενοχοποιώντας» και «στοχοποιώντας» προσπαθούν να κτυπήσουν όλους αυτούς, που με τη στάση τους, τους ενοχλούν πολιτικά, ότι δεν θα με φοβίσουν, πτοήσουν, ή τρομοκρατήσουν. Σήμερα ο «στόχος» μπορεί να είμαι εγώ, αύριο κάποιος άλλος. Θα συνεχίσω να εκφράζω ελεύθερα την άποψη μου και να δρω σύμφωνα με τα πιστεύω μου. Ούτε σ’ εμένα, και σίγουρα ούτε σε πάρα πολλούς άλλους, δεν πιάνουν οι  «υποδείξεις» και οι  άλλες πολιτικές τους αθλιότητες.
Η Πολιτική Δράση σε όλα τα επίπεδα θα είναι η απάντηση μας.
  
Πάρος, Σάββατο 23/03/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου