Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Όλοι μαζί ...

Κάθε φορά, λοιπόν, που κινδυνεύει το πολιτικό-οικονομικό τούτο σύστημα που καθορίζει τις μοίρες μας, να 'σου και μας πασάρουν έναν κάποιον σωτήρα γιά να μας "σώσει" από τον εκάστοτε κίνδυνο που υποτίθεται ότι μας απειλεί.

Είχαμε τις λαϊκές δυνάμεις σε ανάπτυξει το '67, να 'σου η χούντα γιά να μας σώσει από τον κομμουνισμό.
Ρίξαμε την χούντα, να και ο Καραμανλής ο παρουσιαζόμενος σαν σωτήρας (γιά ποιό πράγμα άραγε;).
Να 'σου το κατόπιν του ο Α. Παπανδρέου, -γιά να μας σώσει, υποτίθεται, από την δεξιά-, γιά να καταφέρει το ισχυρότερο χτύπημα στο λαϊκό κίνημα και να το συρρικνώσει τόσο, όσο καμμία άλλη αστική κυβέρνηση δεν κατάφερε.
Τελευταίος εμφανίζεται ο ΓΑΠ, ο οποίος αφού μας αποτελείωσε στην προσπαθειά του να μας ... σώσει, μας παρέδωσε τελικά στο μέλος του διεθνούς τραπεζικού συστήματος Παπαδήμο γιά να φέρει σε πέρας εκείνος τη σωτηρία μας.
Και χαίρεται το ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ και με όλες εκείνες τις δυνάμεις του πολιτικού μας συστήματος που είναι προσκυνημένες, γιατί επιτέλους βρέθηκε ο άνθρωπος που θα φέρει σε πέρας ότι αυτοί δεν θα μπορούσαν πλέον να καταφέρουν, γιατί ο Λαός είχε πιά εξαγριωθεί.
Και χαίρεται και η Τρόϊκα μαζί με το ΔΝΤ γιατί βρήκαν αυτόν που εχρειάζοντο, δηλ. έναν άνθρωπο που να μιλάει ελληνικά , να δείχνει στα χαρτιά Έλληνας αλλά να μην είναι, γιατί αυτόν μπορούν να μας τον πασάρουν σαν τον καινούργιο σωτήρα και να πετύχουν αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει γιά το ξεπούλημα της χώρας κι ενός ολόκληρου λαού.
Κι έτσι θα πάρουν μια ακόμη παράταση για να εφαρμόσουν τα σχέδια τους,μέχρι να πάρει είδηση ο λαός το τι πράγματι συμβαίνει. Και το κακό στην όλη ιστορία είναι ότι η κοινοβουλευτική αριστερά που θα έπρεπε να παίξει αυτήν την ιστορική στιγμή το ρόλο της, δεν το μπορεί και δεν μπορεί γιατί:
Ο μεν Σύριζα χωρίς ξεκάθαρες θέσεις,παλεύει μια αντιδραστική, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, Ε.Ε. , για να ζήσει και ευημερήσει ο λαός μέσα σ' αυτήν(πως μπορεί να γίνει άραγε αυτό;).
Το δε ΚΚΕ επιμένει στο στείρο δόγμα του :Ο εκπρόσωπος του λαού είμαστε εμείς και μόνο εμείς.
'Η λειτουργείς λοιπόν κάτω από την ομπρέλα του ή θεωρείσαι , για το ΚΚΕ, από χαμένη υπόθεση ως και αντιδραστικός.
Και αποτρέπει έτσι Λαϊκές μάζες να συνταχθούν μαζί του σε μιά ισότιμη αγωνιστική πλατφόρμα.
Δεν μπορείς βρε φίλε να μιλάς στο όνομα του Λαού, να αναμασάς ότι ο Λαός έχει δίκιο και ότι πρέπει να πάρει στα χέρια του τα πράγματα , γιατί είναι ο μόνος εγγυητής όλων εκείνων των αρχών που πρέπει να εμπνέουν τον άνθρωπο όπως: Δικαιοσύνη, Ισότητα, Ελευθερία κά, και ταυτόχρονα να φοβάσαι να συνεργαστείς με άλλες λαϊκές δυνάμεις, διότι εκείνοι δεν "φέρουν" την γνώση της αλήθειας και συνεπώς είναι λαϊκές δυνάμεις παραστρατημένες. Εγώ λοιπόν αντιτάσσω: Στον κοινό αγώνα δείχνεις στον άλλον πια γραμμή είναι η σωστή. Στην πράξη αποδεικνύεται ποιός έχει δίκιο.
Κι αν η ηγεσία του ΚΚΕ δεν το αντιλαμβάνεται αυτό, ας πάρει η βάση του τα πράγματα στα χέρια της. Γιατί ο Λαός χωρίς "πεφωτισμένες" ηγεσίες μπορεί να βρεί την αλήθεια και να διεκδικήσει τα δίκια του και τότε θ' αναγκάσει και τις όποιες ηγεσίες του ν' ακολουθήσουν.
Τα γεγονότα δεν περιμένουν, γι' αυτό και δεν έχουμε άλλο χρόνο γιά χάσιμο.
Γιά τον λόγο αυτό θεωρώ κι εγώ την πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης, εδώ στην Πάρο, σαν ότι ποιό σωστό και γιά τον τόπο πρωτοποριακό, σε μιά προσπάθεια γιά να ευδοκιμήσει από κοινού, ο μέχρι πρότινος ξέχωρος αγώνας του καθενός μας, σε αυτήν την αντιλαϊκή κυβερνητική επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά.
Φίλοι, ας καταλάβουμε όλοι ότι, μόνον όλοι μαζί, συσπειρωμένοι μπορούμε να τους αποκρούσουμε και να τους αναγκάσουμε σε αναδίπλωση και τελικά σε άτακτη φυγή.
Ας συνταχθούμε όλοι μαζί, χωρίς κομματικά καπελώματα, κουβαλώντας ο καθένας την ιδεολογία του και τα πολιτικά του πιστεύω γιατί η διαφορετικότητα μπορεί να είναι η δυναμή μας και η ανεκτικότητα ο σύμβουλός μας.
Η σωτηρία της Πατρίδας αξίζει πολύ περισσότερα απ' ότι ο καθένας μας μπορεί να προσφέρει.
Ας κάνουμε λοιπόν ότι καλύτερο μπορούμε, γιατί:

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου