Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Aγωνιστική ενωτική κίνηση εκπαιδευτικών – συγκροτηση δς


Αγωνιστική  Ενωτική Κίνηση Εκπαιδευτικών
      Ενάμιση χρόνο μετά την προσφυγή της χώρας  μας στο ΔΝΤ και το διεθνή οικονομικό έλεγχο ΕΕ – ΕΚΤ – Τροϊκα, είδαμε να περνάνε από πάνω μας και να μας τσαλαπατούν το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και η Δανειακή Σύμβαση που το ένα είναι χειρότερο από το άλλο.
Την 21η Απρίλη 2010, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι τελικά δεν υπάρχουν τα λεφτά που νόμιζε ότι υπάρχουν, υπέγραψε τη Δανειακή Σύμβαση με το ΔΝΤ, ώστε να δανειστεί ακόμα περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τις δόσεις των παλαιότερων δανείων. Όλο αυτό το διάστημα είδαμε το μισθό μας να πιάνει πάτο, είδαμε να παίρνουν πίσω τα κεκτημένα χρόνων που κερδήθηκαν με πολύ κόπο και πολύμηνους αγώνες, είδαμε το ξετίναγμα των ασφαλιστικών ταμείων ειδικά τώρα με το κούρεμα 50% του χρέους και την ανταλλαγή ομολόγων, είδαμε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές μας, είδαμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου και όλα αυτά δήθεν για να καταφέρουμε να εκταμιεύσουμε την κάθε δόση του δανείου. Αλλιώς λένε δεν θα πάρουμε τα λεφτά και θα χρεοκοπήσει η χώρας μας ανεξέλεγκτα. Επέβαλαν σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα και τα μεθόδευσαν σπέρνοντας την τρομοκρατία. Μέτρα όπως το χαράτσι αλληλεγγύης και το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, που αν δεν το πληρώσεις θα σου κόψουν το ρεύμα. Υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση με την τρομακτική μείωση στη χρηματοδότηση, τους  μηδενικούς διορισμούς, τα ανύπαρκτα βιβλία, την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με την εφεδρεία, τη μη ικανοποίηση πολλών αιτήσεων για απόσπαση και τον ξενιτεμό πολλών συναδέλφων και ο κατάλογος μπορεί να γεμίσει σελίδες ολόκληρες.
      Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το εκπαιδευτικό κίνημα, που έχει ιστορία αγώνων και αδιάκοπης  πάλης, που αγωνίστηκε και κέρδισε όλα όσα χαιρόμασταν μέχρι τώρα, πρέπει να μπει για άλλη μια φορά μπροστάρης στους αγώνες του σήμερα, να ξαναβάλει τα ζητήματα πάλης των εκπαιδευτικών και να πολιτικοποιήσει τον αγώνα μας. Και πρέπει να το κάνει αυτό γιατί δεν αγανακτούμε γενικώς και αορίστως και ούτε αγωνιζόμαστε γενικώς και αορίστως. Τα προβλήματα είναι πολιτικά και πολιτική (και δεν εννοούμε κομματική απαραίτητα) πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δώσουμε σε αυτά τα ζητήματα. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τα κεντρικά ζητήματα πάλης και να αγωνιστούμε για αυτά και να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ο σαφής προσδιορισμός των κεντρικών αιτημάτων βοηθά στην επίτευξη του μαζικού και ενωτικού αγώνα με άλλα σωματεία τα οποία καλούμε να παλέψουν μαζί μας για αυτά τα ζητήματα αιχμής. Και σε τέτοιους καιρούς δύσκολους είναι απαραίτητος ο κοινός αγώνας με άλλα σωματεία και φορείς, ώστε αυτός να γίνει πιο αποτελεσματικός.
      Αυτός είναι και ο στόχος της Αγωνιστικής Ενωτικής Κίνησης Εκπαιδευτικών. Δηλαδή η δημιουργία μαζί με άλλους φορείς και σωματεία ενός κινήματος ισχυρού ώστε η φωνή του να ακούγεται, διεκδικητικού ώστε να ξέρει να προσδιορίζει τα ζητήματα πάλης και να μην αφήνει περιθώρια απολίτικης προσέγγισης και αποτελεσματικού ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε όλα όσα αξίζουμε και παλεύουμε για αυτά.
Κεντρικά  αιτήματα της πάλης  μας από εδώ  και μπρος, πρέπει να είναι:
  • Να  πάρουν πίσω Μνημόνιο – Μεσοπρόθεσμο –  Δανειακή Σύμβαση
  • Να βγει τώρα και με δική της απόφαση η χώρα μας από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ – Τροϊκα.
  • Άρνηση πληρωμής χρέους

Τα προβλήματα είναι κοινά και λύνονται συλλογικά μέσα από τις Συνελεύσεις μας και το Σωματείο μας και δεν λύνονται ατομικά.
Η ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου σκοπεύει να οργανώσει  κύκλο πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων (συζητήσεις, παρουσιάσεις, προβολές ταινιών κ.α.) ώστε να δημιουργηθούν στενότερες σχέσεις μεταξύ των μελών της αλλά και με την ευρύτερη κοινωνία του νησιού.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ  ΔΣ
Τη Δευτέρα 21 Νοέμβρη 2011 έγινε στο γραφείο καθηγητών του ΓΕΛ Πάρου η συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου μετά τις εκλογές της και είναι η εξής:
Πρόεδρος:    Δέσποινα Χριστοφόρου
Αντιπρόεδρος:  Φώτης Παναγιωτόπουλος
Γεν. Γραμματέας:  Μανόλης Αθανασάκης
Οργ. Γραμματέας:  Νικολέττα Τζανάκη
Ταμίας:   Νίκος Κοζομπόλης
Μέλος:   Στέλιος Μανούσος
Μέλος:   Φραγκίσκος Κεφάλας
Αναπλ/τικά Μέλη: Μαρία Σερφιώτη
                        Βαγγέλης Νικολάου
                        Ανέστης Μαλλιάρης
Πάρος, 21/11/2011
Your browser may not support display of this image. Για το Δ.Σ.
      Η Πρόεδρος        Ο Γεν. Γραμματέας
      Δ. Χριστοφόρου          Μ. Αθανασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου