Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 


Μπορεί να κτιστεί η να σφραγιστεί ο μετρητής(  ρολόι )της ΔΕΗ εφ όσον βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο. 

Η Σύμβαση με την ΔΕΗ είναι αστικού δικαίου (όπως μεταξύ ιδιωτών ) επειδή η ΔΕΗ μπορεί να είναι εταιρεία του ευρύτερου Δημόσιου τομέα αλλά η νομική της μορφή είναι αυτή της Α.Ε.  

Όποτε υπάρχουν μέσω του συμβολαίου μόνο αστικές αξιώσεις ,δλδ αξιώσεις που αποτιμώνται σε χρήμα και μπορούν να απαιτηθούν μόνο μετά από δικαστική απόφαση.

 Συνεπώς οι υπάλληλοι της ΔΕΗ (η των ιδιωτικών συνεργείων )δεν αποτελούν κάποια “δημόσια αρχή” στην οποία οφείλουμε να υπακούσομε και που απαγορεύεται η παρεμπόδιση του έργου τους .Όποτε αν αυτοί εμποδιστούν δεν μιλάμε για “αντίσταση κατά της αρχής “  

 - Εφ όσον ο μετρητής βρίσκεται  σε ιδιωτικό χώρο αν εμείς αρνηθούμε, μόνο με δικαστική απόφαση μπορεί να μπει ο υπάλληλος της ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα . σε περίπτωση που ο υπάλληλος εκφοβίσει με το “φωνάξω την αστυνομία “τότε πρέπει να γνωρίζουμε ότι :

 Η αστυνομία προστρέχει μόνο σε περίπτωση που υπάρχει υπόνοια τέλεσης ποινικού αδικήματος  όπως είναι η κλοπή ρεύματος . Για τον λόγο αυτό ο Α,η Β, δεν πληρώνει δεν υπάρχει νόμιμη συνδρομή της αστυνομίας . 

 -Σε περίπτωση μη πληρωμής η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη απ τον νόμο του κράτους να διατάξει την διακοπή της ηλεκτροδότησης και να αποδείξει στο κράτος ότι έδωσε  την σχετική εντολή …….. Από πουθενά όμως δεν προκύπτει ότι η ΔΕΗ πρέπει να αποδείξει ότι πράγματι έχει διακοπή (και πώς να το αποδείξει άλλωστε?).Επίσης η τροπολογία του αντίστοιχου νόμου δεν προβλέπει υποχρεωση καταγγελίας της σύμβασης ηλεκτροδότησης και συνεπώς αφαίρεση του μετρητή  αλλά μόνο εντολή διακοπής .                               

 –Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος η σύνδεση με μπαλαντέζα ,είναι βέβαια εντελώς προσωρινό μέτρο αλλά εντελώς νόμιμο γιατί το ρεύμα που παίρνουμε καταγράφεται σε κάποιον μετρητή .      – Σε περίπτωση  επανασύνδεσης (με επέμβαση στο μετρητή αντιμετωπίζουμε την περίπτωση η ΔΕΗ να κινηθεί εναντίον μας Δικαστικά (σε αστικό Δικαστήριο )αλλά επειδή δεν υπάρχει κλοπή γιατί το ρεύμα καταγράφεται κανονικά, μόνο τα πάγια δεν πληρώνονται . 
                     
 Η ΔΕΗ κολλά μόνο ένα αυτοκόλλητο που αναφέρεται στο άρθρο 372 του ποινικού κώδικα δλδ αναφέρεται στις ποινικές επιπτώσεις από ρευματοκλοπη ,αυτό βέβαια δεν ισχύει ,αλλά μ αυτόν τον τρόπο προσπαθεί η ΔΕΗ να αποτρέψει μια πιθανή πρόθεση για επανασύνδεση .   
            
Στο πρώτο στάδιο της επανασύνδεσης η ΔΕΗ απειλεί συνήθως με μήνυση για να σε ανάγκασει να πας να πληρώσεις . Αν σου κάνει μήνυση έχεις πάντα τον χρόνο μέχρι να εκδικάσει την υπόθεση ,να πληρώσεις το ρεύμα με μια επιβάρυνση από την ΔΕΗ χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις . Για να εκδικάσει το Δικαστήριο την υπόθεση βάση του άρθρου 372 του ποινικού κώδικα πρέπει ο χρήστης να έχει κάνει κατευθείαν σύνδεση στο δίκτυο (αν του έχουν αφαιρέσει τον μετρητή).τότε κατηγορείται για πλημμέλημα .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου