Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

Πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης Πάρου για το «χαράτσι» ακινήτωνΗ Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου ανέλαβε πρωτοβουλία για την «οργάνωση πρωτοβουλίας ενάντια στο χαράτσι ακινήτων».


Έτσι, σήμερα, Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού μας η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε αυτοαπασχολούμενο, κάθε συνταξιούχο και κάθε άνεργο, να δώσει το παρόν.


Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Πάρου μεταξύ άλλων αναφέρει:
«[...] Οι μάσκες έπεσαν. Το μαύρο μέτωπο των αστικών πολιτικών δυνάμεων στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας, του ευρωπαϊκού και διεθνούς κεφαλαίου, είναι γεγονός.

Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα πλατιά λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα λόγο να χαίρονται γιατί Παπανδρέου και Σαμαράς τα «βρήκανε», αλλά ούτε και να φοβηθούν. Ίσα - ίσα να σκεφτούν την απήχηση που έχουν οι μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις και να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα της οργανωμένης, ταξικής πάλης, της πλατιάς πολιτικής συμμαχίας των λαϊκών στρωμάτων μακριά από αυταπάτες και διαχειριστικές λογικές του συστήματος.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων συμφερόντων παρά τα «νάζια» τους «αγαπήθηκαν». Τα προβλήματα όμως της καθημερινότητας του λαού παραμένουν.

Η πλειοψηφία και των Παριανών νοικοκυριών καλούνται από δω και πέρα να πληρώσουν το χαράτσι των ακινήτων στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Σήμερα, οι περισσότεροι δεν έχουν και άλλοι δεν θέλουν να πληρώσουν τα «σπασμένα» της πλουτοκρατίας. Σήμερα για κάποιους και αύριο για πολλούς δεν θα είναι δυνατή και αυτή η πληρωμή του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος.

Η οργανωμένη αντίσταση, αντίδραση και πάλη είναι μονόδρομος, που προϋποθέτει τη συγκρότηση ενός μετώπου για την αντιμετώπιση αυτών και άλλων λαϊκών προβλημάτων με στόχο την προώθηση της συμμαχίας των πλατιών λαϊκών στρωμάτων».

πηγη: fileleutheros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου