Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

Εκλογική Διακήρυξη της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών


  Ενάμιση χρόνο μετά την προσφυγή της χώρας  μας στο ΔΝΤ και το διεθνή οικονομικό έλεγχο ΕΕ – ΕΚΤ – Τροϊκα, είδαμε να περνάνε από πάνω μας και να μας τσαλαπατούν το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και η Δανειακή Σύμβαση που το ένα είναι χειρότερο από το άλλο.
Την 21η Απρίλη 2010, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γ. Παπανδρέου διαπίστωσε ότι τελικά δεν υπάρχουν τα λεφτά που νόμιζε όÏ �ι υπάρχουν, υπέγραψε τη Δανειακή Σύμβαση με το ΔΝΤ, ώστε να δανειστεί ακόμα περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τις δόσεις των παλαιότερων δανείων. Όλο αυτό το διάστημα είδαμε το μισθό μας να πιάνει πάτο, είδαμε να παίρνουν πίσω τα κεκτημένα χρόνων που κερδήθηκαν με πολύ κόπο και πολύμηνους αγώνες, είδαμε το ξετίναγμα των ασφαλιστικών ταμείων ειδικά τώρα με το κούρεμα 50% του χρέους και την ανταλλαγή ομολόγων, είδαμε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές μας, είδαμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτο ύ πλούτου και όλα αυτά δήθεν για να καταφέρουμε να εκταμιεύσουμε την κάθε δόση του δανείου. Αλλιώς λένε δεν θα πάρουμε τα λεφτά και θα χρεοκοπήσει η χώρας μας ανεξέλεγκτα. Επέβαλαν σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα και τα μεθόδευσαν σπέρνοντας την τρομοκρατία. Μέτρα όπως το χαράτσι αλληλεγγύης και το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, που αν δεν το πληρώσεις θα σου κόψουν το ρεύμα. Υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση με την τρομακτική μείωση στη χρηματοδότηση, τους  μηδενικούς διορισμούς, τα ανύπαρκτα βιβλία, την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με την εφεδρεία, τη μη ικανοποίηση πολλών αιτήσεων για απόσπαση και τον ξενιτεμό πολλών συναδέλφων και ο κατάλογος μπορεί να γεμίσει σελίδες ολόκληρες.
      Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το εκπαιδευτικό κίνημα, που έχει ιστορία αγώνων και αδιάκοπης  πάλης, που αγωνίστηκε και κέρδισε όλα όσα χαιρόμασταν μέχρι τώρα,πρέπει να μπει για άλλη μια φορά μπροστάρης στους αγώνες του σήμερα, να ξαναβάλει τα ζητήματα πάλης των εκπαιδευτικών και να πολιτικοποιήσει τον αγώνα μας. Και πρέπει να το κάνει αυτό γιατί δεν αγανακτούμε γενικώς και αορίστως και ούτε αγωνιζόμαστε γενικώς και αορίστως. Τα προβλήματα είναι πολιτικά και πολιτική(και δεν εννοούμε κομματική απαραίτητα) πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δώσουμε σε αυτά τα ζητήματα. Μόνο έτσι μπορούμε να βάλουμε τα κεντρικά ζητήματα πάλης και να αγωνιστούμε για αυτά και να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα. Ο σαφής προσδιορισμός των κεντρικών αιτημάτων βοηθά στην επίτευξη του μαζικού και ενωτικού αγώνα με άλλα σωματεία τα οποία καλούμε να παλέψουν μαζί μας για αυτά τα ζητήματα αιχμής. Και σε τέτοιους καιρούς δύσκολους είναι απαραίτητος ο κοινός αγώνας με άλλα σωματεία και φορείς, ώστε αυτός να γίνει πιο αποτελεσματικός.
      Αυτός είναι και ο στόχος της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών. Δηλαδή η δημιουργία μαζί με άλλους φορείς και σωματεία ενός κινήματος ισχυρού ώστε η φωνή του να ακούγεται, διεκδικητικού ώστε να ξέρει να προσδιορίζει τα ζητήματα πάλης και να μην αφήνει περιθώρια απολίτικης προσέγγισης καιαποτελεσματικού ώστ ε να καταφέρουμε να κερδίσουμε όλα όσα αξίζουμε και παλεύουμε για αυτά.
Κεντρικά  αιτήματα της πάλης  μας από εδώ  και μπρος, πρέπει να είναι:
  • Να  πάρουν πίσω Μνημόνιο – Μεσοπρόθεσμο –  Δανειακή Σύμβαση
  • Να βγει τώρα και με δική της απόφαση η χώρα μας από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ – Τροϊκα.
  • Άρνηση πληρωμής χρέους

Η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών θα συμμετέχει και φέτος στις εκλογές της ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου γιατί τα προβλήματα είναι κοινά και λύνονται συλλογικά μέσα από τις Συνελεύσεις μας και το Σωματείο μας και δεν λύνονται ατομικά.
Τη δράση  της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών και όσων τη στήριξαν εκλογικά την γνωρίζετε λίγο – πολύ από τους αγώνες που δώσαμε στους δρόμους, στα Σχολεία μας στην κοινωνία γενικότερα.
Καλούμε λοιπόν όλους όσους  συμφωνούν με αυτή τη δράση και θεωρούν ότι καλώς κάναμε ό,τι κάναμε γιατί έτσι έπρεπε να κάνουμε, να μας στηρίξουν εκλογικά συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιό μας και φυσικά ψηφίζοντάς μας.
Και για  να μη ξεχνιόμαστε… Όπως η 21η Απρίλη ήταν η ημερομηνία που μας πέρασαν για 2η φορά τη θηλιά στο λαιμό, πρώτη το 1967 και δεύτερη το 2010, έτσι και η αυριανή 17η Νοέμβρη να είναι η μέρα που θα ξαναρίξουμε τη χούντα.

ΕΜΠΡΟΣ  ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ
38 χρόνια μετά το εκπαιδευτικό κίνημα διεκδικεί ακόμα
ΨΩΜΙ  – ΠΑΙΔΕΙΑ –  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου