Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών


ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ

Ενάμιση χρόνο μετά την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ και το διεθνή οικονομικό έλεγχο ΕΕ – ΕΚΤ – Τροϊκα, είδαμε να περνάνε από πάνω μας και να μας τσαλαπατούν το Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και η Δανειακή Σύμβαση που το ένα είναι χειρότερο από το άλλο. Την 21η Απρίλη 2010, αφού ο πρωθυπουργός της χώρας μας Γ. Παπανδρέου διαπίστωσε (όπως ο ίδιος είπε) ότι τελικά δεν υπάρχουν τα λεφτά που νόμιζε ότι υπάρχουν, υπέγραψε τη Δανειακή Σύμβαση με το ΔΝΤ, ώστε να δανειστεί ακόμα περισσότερα χρήματα για να πληρώσει τις δόσεις των παλαιότερων δανείων. Φυσικά οι συνομιλίες του με το ΔΝΤ είχαν αρχίσει πριν την εκλογή του και το κόλπο το είχαν κανονίσει από πριν.


Όλο αυτό το διάστημα είδαμε το μισθό μας και τις συντάξεις να πιάνουν πάτο, είδαμε να παίρνουν πίσω τα κεκτημένα χρόνων που κερδήθηκαν με πολύ κόπο και πολύμηνους αγώνες, είδαμε το ξετίναγμα των ασφαλιστικών ταμείων ειδικά τώρα με το υποτιθέμενο κούρεμα του χρέους και την ανταλλαγή ομολόγων, είδαμε την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στους δανειστές μας, είδαμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και του ορυκτού πλούτου και όλα αυτά δήθεν για να καταφέρουμε να εκταμιεύσουμε την κάθε δόση του δανείου. Αλλιώς λένε δεν θα πάρουμε τα λεφτά και θα χρεοκοπήσει τάχα η χώρας μας ανεξέλεγκτα, ενώ μας χρεωκοπούν με την ολέθρια πολιτική τους για να μας ξεπουλήσουν ακόμα φτηνότερα. Επέβαλαν σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα και τα μεθόδευσαν σπέρνοντας την τρομοκρατία. Μέτρα όπως το χαράτσι αλληλεγγύης και το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ, που αν δεν το πληρώσεις θα σου κόψουν το ρεύμα.

Υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο την εκπαίδευση με την τρομακτική μείωση στη χρηματοδότηση, τους  μηδενικούς διορισμούς, τα ανύπαρκτα βιβλία, την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών με την εφεδρεία, τη μη ικανοποίηση πολλών αιτήσεων για απόσπαση και τον ξενιτεμό πολλών συναδέλφων και ο κατάλογος μπορεί να γεμίσει σελίδες ολόκληρες.

Υποβάθμισαν ακόμα περισσότερο το Δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας (δες Κέντρο Υγείας Πάρου), εξαίρεσαν εκατοντάδες εξετάσεις από αυτές που κάλυπταν τα ασφαλιστικά ταμεία μας και φόρτωσαν στις πλάτες του λαού όλα τα έξοδα.

          Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες απέναντι σε όλη αυτή την σκληρή και αντιλαϊκή πολιτική επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να την ανατρέψουμε. Όλοι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες, εργάτες, φοιτητές, μαθητές, ελεύθεροι επαγγελματίες που θιγόμαστε από αυτά τα μέτρα πρέπει να φτιάξουμε λαϊκό κίνημα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να τους δώσουμε τη δική μας πολιτική απάντηση που δεν είναι άλλη από τον ενωτικό, μαζικό, παρατεταμένο αγώνα μέχρι τη νίκη.

          Τα κεντρικά αιτήματα της πάλης του λαϊκού κινήματος από εδώ και μπρος, πρέπει να είναι:
·        Να πάρουν πίσω Μνημόνιο – Μεσοπρόθεσμο – Δανειακή Σύμβαση
·        Να βγει τώρα και με δική της απόφαση η χώρα μας από τους οικονομικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ – Τροϊκα.
·        Άρνηση πληρωμής χρέους

          Το πρόβλημα είναι πολιτικό. Με πολιτικές αποφάσεις μας έφεραν ως εδώ. Και είναι πολιτικό όχι οικονομικό, διότι η παγκόσμια εμπειρία και η οικονομική επιστήμη γνωρίζει τις λύσεις. Ωστόσο οι πολιτικοί μας δεν τις εφαρμόζουν διοτι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να έρθουν σε ρήξη με τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία υπηρετούν οι ίδιοι. Άρα η απάντησή μας πρέπει να είναι πολιτική.
Δεν θα πληρώσουμε τα χαράτσια που μας επιβάλουν. Ξεκίνησαν με το ΕΤΑΚ, ύστερα τον φόρο εισοδήματος, τώρα το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ (ειδικό τέλος ακινήτου) και έχουν σκοπό να μας επιβάλουν δεκάδες ακόμα χαράτσια. Θέλουν να μας πάρουν ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Τις οικονομίες μας που με τόσο κόπο και ιδρώτα μαζέψαμε, το σπίτι μας που με δουλειά χρόνων φτιάξαμε (όσοι το κατάφεραν σε τέτοιους δύσκολους καιρούς). Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να αρπάξουν τον κόπο μας και να τον δώσουν στους τοκογλύφους δανειστές που οι ίδιοι τους κάλεσαν στη χώρα μας.

Δεν θα πληρώσουμε το χαράτσι στο λογαριασμό της ΔΕΗ και αυτό είναι μια πολιτική απάντηση. Δεν πρέπει να εγκλωβιστούμε στο αν είναι νόμιμο ή δεν είναι, ούτως ή άλλως και η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι παράνομη και αποτελεί εκτροπή του Συντάγματος. Είναι ψευτοδιλλήματα τα νομικίστικα. Έχουμε καθαρό χρέος και δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τα παιδιά μας. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορούν να σου λένε ότι θα στο κόψουν. Το λένε όμως για να σπάσουν το ηθικό του λαού, για να τσακίσουν κάθε μορφή αντίστασης. Το κράτος χρωστάει στη ΔΕΗ 141 εκατομμύρια ευρώ και δεν τους έχουν κόψει το ρεύμα και θα κόψουν το δικό μας ρεύμα; Με την προπαγάνδα μας καθηλώνουν στα σπίτια μας. Όμως κανένας δεν γλιτώνει μόνος του. Μονάχα με κοινωνική συσπείρωση θα είμαστε αποτελεσματικοί.


Τώρα πρέπει να οργανωθούμε στα Σωματεία μας, να συσπειρωθούμε γύρω από τα προβλήματά μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια:

1) σε όλους τους πολιτικούς εκφραστές της, δηλαδή Δήμος, Περιφέρεια κ.α. και
2) σε όλους όσοι εφαρμόζουν αυτή την πολιτική δηλαδή Εφορία, ΔΕΗ κ.α.
         
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΑΓΩΝΑΣ - ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

πηγή       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου