Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

“Παίρνει απάνω του” ο Δήμος Νέας Ιωνίας το ΟΧΙ στο χαράτσι της ΔΕΗ- O Δήμος Πάρου?


Όλγα Κατημερτζή, αντιδήμαρχος: Δεν καταλαβαίνουμε από απειλές. Θα αγωνιστούμε μαζί με τους πολίτες μας.
Σε ομαδική αντίσταση απέναντι στα χαράτσια καλεί ο Δήμος Νέας Ιωνίας Αττικής τους δημότες του, βγαίνοντας μπροστά και αναλαμβάνοντας ο ίδιος τη διαχείριση της κατάστασης με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προτείνοντας  στους Ιωνιώτες τον τρόπο με τον οποίο η τοπική κοινωνία έχει τη δυνατότητα να αντιδράσει μαζικά.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Όλγα Κατημερτζή, τη Δευτέρα το πρωί στον ALTER, στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, κάλεσε και από εκεί  όσους δημότες δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το νέο χαράτσι να καταβάλουν σε ΑΤΜ τράπεζας το ποσό του λογαριασμού, χωρίς το τέλος ακινήτων και να καταθέσουν την απόδειξη στο Δήμο, ώστε αυτός να προχωρήσει σε ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ.

Μετά την εκπομπή, έσπασαν τα τηλέφωνα στο Δήμο Νέας Ιωνίας  για να συγχαρούν το δήμαρχο Ηρακλή Γκότση για την πρωτοβουλία αυτή του Δήμου, ενώ οργανώσεις πολιτών από όλη τη χώρα ζητούσαν να επικοινωνήσουν με την Αντιδήμαρχο για λεπτομέρειες για τη διαδικασία που ακολουθεί η Νέα Ιωνία.
Με την κ. Κατημερτζή μίλησε και μέλος της Επιτροπής Αγώνα Νότιας Καρυστίας, στο οποίο η Αντιδήμαρχος είπε ότι το παν σ αυτήν την προσπάθεια είναι η μαζική συμμετοχή, ενώ σε δήλωσή της στο karystiapress είπε: «δεν μπορεί η αυτοδιοίκηση να κάθεται απαθής και να μοιρολογεί για το “κακό που μας βρήκε”. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε μαζί με τον πολίτη που δεν αντέχει να πληρώνει παράνομα και αντισυνταγματικά χαράτσια. Δεν έχουμε εκλεγεί για να υπηρετούμε ένα κράτος που  εξαθλιώνει τους πολίτες του και δεν θα το κάνουμε στο όνομα καμίας απειλής, που κάποιοι με αυτές προσπαθούν να μας αποθαρρύνουν. Καλώ όλους τους συναδέλφους μου της Αυτοδιοίκησης όχι απλά να σταθούν δίπλα στην κοινωνία, αλλά να βγουν μπροστά από αυτή και να στηρίξουν και να καλύψουν τους συμπολίτες τους στην προσπάθεια για επιβίωση, γιατί εκεί μας έχουνε φτάσει.
Ο Δήμος της Νέας Ιωνίας θα στηρίξει πρακτικά και νομικά τους κατοίκους, και δεν είναι μόνος του. Είναι μαζί και  Σωματεία και Σύλλογοι  και Φορείς και θα το κάνουμε με όποια μέσα χρειαστεί. Να ξέρουν πάντως όλοι ότι τη Νέα Ιωνία δεν θα αφήσουμε να τη βυθίσουν στο σκοτάδι».

από το karystiapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου