Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Απαλλαγες ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ-Δήμος Πάρου



Πάρος,13 Δεκεμβρίου 2011
                                                                                                  Αριθ.Πρωτ.: 142/2011                                                                               
Προς: Δήμαρχο Πάρου κ.Χρήστο Βλαχογιάννη
Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πάρου κ.Λοίζο Κοντό   ΜΜΕ 
Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου -Αντιπάρου
στην συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου να προτείνουμε στα Δημοτικά Συμβούλια  Δήμου Πάρου και Δήμου Αντιπάρου να στηρίξουν στην πράξη τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας,τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, να δώσουν κίνητρα στην τοπική μας αγορά, απαλλάσσοντας τους από την καταβολή των δημοτικών τελών .        
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου προτείνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάρου τα παρακάτω:

  1. Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για την πρώτη τριετία, για τους νέους επαγγελματίες.
  1. Απαλλαγή κατά  50% από την καταβολή δημοτικών τελών σε όλους τους επαγγελματίες και επιπλέον 30% δηλαδή 80% στους επαγγελματίες που ο τζίρος τους έχει μείωθεί πάνω από 40% σε σχέση με τον κύκλο εργασίας του προηγούμενου χρόνου.
  2. Απαλλαγή κατά  80% στους επαγγελματίες που διατηρούν κατάστημα στην παραδοσιακή αγορά (οικισμός Παροικίας & Νάουσας).
  3. Απαλλαγή κατά  50% από την καταβολή δημοτικών τελών για τους συμπολίτες μας που το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.
  4. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών κατά 100% στους μακροχρόνια άνεργους, όπως αυτό αποδεικνύεται από την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.
  5. Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών κατά 100% στους άπορους.
  6. Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τους πολίτες με αναπηρία άνω του 67%, όταν το μοναδικό τους εισόδημα είναι το επίδομα αναπηρίας.
  7. Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τις πολύτεκνες,τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 55 χιλιάδες ευρώ. Πάνω από αυτό το εισόδημα, η απαλλαγή να είναι κατά 50%.
  8. Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τις μονογονεϊκές οικογένειες, (οικογένειες που αποτελούνται από ανύπαντρες μητέρες ή χήρες, που έχουν ανήλικο ή ανήλικα παιδιά) .
  9. Αύξηση των δημοτικών τελών κατα 100% στα καταστήματα που διαθέτουν άδεια λιανικής  υγειονομικού ενδιαφέροντος πάνω από 300 τμ.





Πάρος,13 Δεκεμβρίου 2011
Αριθ. Πρωτ.: 143/2011                                                                               
Προς: Δήμαρχο Αντιπάρου κ.Ιωάννη Λεβεντάκη
Κοιν.: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αντιπάρου κ.Κων/νο Φαρούπο
ΜΜΕ  

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους και μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Πάρου -Αντιπάρου στην συνεδρίαση της 25ης Νοεμβρίου να προτείνουμε στα Δημοτικά Συμβούλια  Δήμου Πάρου και Δήμου Αντιπάρου να στηρίξουν στην πράξη τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας,τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, να δώσουν κίνητρα στην τοπική μας αγορά, απαλλάσσοντας τους από την καταβολή των δημοτικών τελών .                                                                                                                                    Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Πάρου-Αντιπάρου προτείνει  στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αντιπάρου τα παρακάτω:

1.      Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για την πρώτη τριετία, για τους νέους επαγγελματίες.

2.      Απαλλαγή κατά  50% από την καταβολή δημοτικών τελών σε όλους τους επαγγελματίες και επιπλέον 30% δηλαδή 80% στους επαγγελματίες που ο τζίρος τους έχει μείωθεί πάνω από 40% σε σχέση με τον κύκλο εργασίας του προηγούμενου χρόνου.

3.      Απαλλαγή κατά  50% από την καταβολή δημοτικών τελών για τους συμπολίτες μας που το ατομικό τους εισόδημα δεν ξεπερνά τα 6.000 ευρώ.

4.      Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών κατά 100% στους μακροχρόνια άνεργους, όπως αυτό αποδεικνύεται από την κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ.

5.      Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών κατά 100% στους άπορους.

6.      Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τους πολίτες με αναπηρία άνω του 67%, όταν το μοναδικό τους εισόδημα είναι το επίδομα αναπηρίας.

7.      Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τις πολύτεκνες,τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 55 χιλιάδες ευρώ. Πάνω από αυτό το εισόδημα, η απαλλαγή να είναι κατά 50%.

8.      Απαλλαγή κατά 100% από την καταβολή δημοτικών τελών για τις μονογονεϊκές οικογένειες, (οικογένειες που αποτελούνται από ανύπαντρες μητέρες ή χήρες, που έχουν ανήλικο ή ανήλικα παιδιά) .


Με ιδιαίτερη τιμή
για το Δ.Σ. του
Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου
Πάρου-Αντιπάρου
Ο Πρόεδρος

Απόστολος Αλιπράντης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου