Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οι 300 της Μυκόνου ανάγκασαν τον Δήμαρχο Μέγα να υποκύψει για το χαράτσι!!




Aπό το Mykonensis
Πολύ σημαντική νίκη δημοτών και πολιτών της Μυκόνου στην μάχη για να καταργηθεί το άδικο και αντισυνταγματικό (για πολλούς) χαράτσι του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.



Συγκεκριμένα, από πληροφορίες που έχουμε από Μυκονιάτες που ηγήθηκαν της πρωτοβουλίας, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου συγκεντρώθηκαν περίπου 300 άτομα κάτω από την Δημαρχία καθώς και στο σαλόνι του Δημαρχείου την ώρα του Δημοτικού Συμβουλίου και απαίτησαν από τον Δήμαρχο να πάρει απόφαση για την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στην ΔΕΗ προκειμένου να μην κόβεται το ρεύμα σε όποιον δεν πληρώνει το χαράτσι.


Ο Δήμαρχος αρχικά υποστήριξε ότι έχει κάνει όλες τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση. Αυτό ωστόσο σε καμμία περίπτωση δεν ήταν αρκετό για τους αποφασισμένους πολίτες που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο με αίτημα την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στην ΔΕΗ εκ μέρους του Δήμου Μυκόνου, για να απαγορευτεί η διακοπή ρεύματος σε όποιον δεν πληρώνει το άδικο χαράτσι. Έτσι, μετά από 2 περίπου ώρες ασφυκτικής πίεσης, τελικά το αίτημα των πολιτών έγινε δεκτό και αποφασίστηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα τα εξής:

1) Να κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα στην ΔΕΗ

2) Να προσφύγει ο Δήμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσβάλλωντας ως αντισυνταγματικό το μέτρο της έκτακτης εισφοράς.

Ακόμα δεν μπορούμε να προτρέψουμε κανέναν να μην πληρώσει το ρεύμα, αφού πρέπει να περιμένουμε και τις ενέργειες του Δήμου και να δούμε τι αποτέλεσμα αυτές θα έχουν. Ελπίζουμε ωστόσο την επόμενη φορά που θα ασχοληθούμε με το θέμα να είναι για αυτόν τον λόγο.

Η εξέλιξη αυτή εξάλλου είναι εξαιρετικά θετική και ελπίζουμε να οδηγήσει σύντομα στην αναστολή του μέτρου από την διορισμένη κυβέρνηση. Βέβαια αυτό δεν θα μας γλιτώσει από την γενικότερη αδικία που πλήττει το λαό, ωστόσο ίσως είναι μία εξέλιξη που θα μας επιτρέψει να αναθαρρήσουμε και να συνεχίσουμε να ακυρώνουμε τα μέτρα τους στην πράξη με την αντίδρασή μας.

Εν αναμονή των εξελίξεων.

Υ.Γ. Σύμφωνα με όσα μας μετέφεραν, την Τετάρτη στις 13:30 θα γίνει εκ νέου συγκέντρωση στο κτίριο της ΔΕΗ στην χώρα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου