Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Έρχονται και νέα φορολογικά μέτρα Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά έντεκα νέα μέτρα, φορολογικού περιεχομένου, ετοιμάζεται να προωθήσει, μέσω του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, η κυβέρνηση Παπαδήμου.


Αρκεί βεβαίως να ξεπεράσει τις αντιστάσεις των τριών κομμάτων που τη στηρίζουν και έχουν δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν νέες επιβαρύνσεις για όσο διάστημα διαρκεί η θητεία της.

Κοινή ωστόσο είναι η αίσθηση ότι αν δεν προωθηθεί το νέο πακέτο άμεσα, τότε, ούτε ο προϋπολογισμός του 2011 μπορεί να κλείσει, ούτε εκείνος του 2012 μπορεί να ξεκινήσει. Κι αυτό γιατί με το «καλημέρα» απαιτούνται περί τα 2 δις ευρώ, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι , για το σκοπό αυτό, να προχωρήσει άμεσα η επανακαθιέρωση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς θεωρείται αυτή τη στιγμή ο μοναδικός τρόπος για να εισρεύσουν κάποια επιπλέον έσοδα στο δημόσιο ταμείο.
Επίσης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα από το δεύτερο εξάμηνο του 2012, όπως επίσης και η καθιέρωση του καθολικού ηλεκτρονικού πόθεν έσχες.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα μέτρα που κυοφορούνται. Γιατί, υπάρχουν κι άλλα, που βρίσκονται προς συζήτηση αυτή τη στιγμή. Όπως για παράδειγμα εκείνο το οποίο προβλέπει την αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων. Πρόκειται για μια πρόταση που έπεσε τώρα τελευταία στο τραπέζι των συζητήσεων, αλλά φέρεται να έχει προκαλέσει ήδη την αντίδραση των τραπεζιτών, οι οποίοι φοβούνται ότι θα σηματοδοτήσει νέο κύμα φυγής καταθέσεων από τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα. Και μάλλον δεν έχουν και πολύ άδικο...

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου