Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ


Η ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου ενημερώνει τα μέλη της ότι συμμετέχει στη Λαϊκή Επιτροπή Πάρου συμβάλλοντας ενεργά στην ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος άρνησης πληρωμής του αντισυνταγματικού χαρατσιού που φθάνει στους πολίτες μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στην κατεύθυνση αυτή, είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες, και πολύ περισσότερο εμείς οι εκπαιδευτικοί, να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι τρόποι για να απομονωθεί το χαράτσι από το υπόλοιπο ποσό του λογαριασμού (αξία ηλεκτρικού ρεύματος, δημοτικά τέλη κ.ά.). Αφετέρου, είναι απαραίτητη η φυσική μας παρουσία στις παραστάσεις διαμαρτυρίας που οργανώνει η Επιτροπή. Πιο συγκεκριμένα:

·      Υπάρχουν τρεις τρόποι για να απομονωθεί το χαράτσι από το λογαριασμό της ΔΕΗ.
Α. Πληρωμή μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών στις οποίες έχουμε λογαριασμό: Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Άλλες συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ». Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.
Β. Πληρωμή μέσω ΚΑΣ (είναι τα μηχανήματα που βρίσκονται μέσα στα καταστήματα της ALPHA BANK και της ΠΕΙΡΑΙΩΣ). Δεν χρειάζεται να έχουμε λογαριασμό. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με το ΑΤΜ, με τη διαφορά ότι βάζουμε στο μηχάνημα σε μετρητά το ποσό που θέλουμε να πληρώσουμε.
Γ. Πληρωμή μέσω e-banking. Η διαδικασία αυτή είναι ήδη γνωστή σε όσους πληρώνουν με αυτόν τον τρόπο.

Το επόμενο βήμα είναι να κοινοποιήσουμε το απόκομμα της συναλλαγής στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής (θα την βρείτε από τη Λαϊκή Επιτροπή), όπου δηλώνεται ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών. Οι δηλώσεις συλλέγονται από τη Λαϊκή Επιτροπή η οποία θα τις καταθέσει μαζικά στη ΔΕΗ. Σε περίπτωση που η ΔΕΗ αρνηθεί να δώσει απόδειξη παραλαβής θα στείλουμε τις δηλώσεις με μαζικό εξώδικο.

Για πληροφορίες, οι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν να επικοινωνούν με την Καπούτσου Παρασκευή στο τηλέφωνο 6947161558 (ώρες 18:00 ως 21:00)

·      Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου, σε συντονισμό με τους άλλους φορείς που συμμετέχουν στη Λαϊκή Επιτροπή, καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα. Επιδιώκουμε μια δυναμική παρέμβαση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτώντας από το Δήμο Πάρου να εμπλακεί πιο άμεσα στη διαδικασία της άρνησης πληρωμής του χαρατσιού αλλά και να τηρηθούν οι ήδη ειλημμένες δεσμεύσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.



Πάρος, 30 Νοεμβρίου 2011


 
Για το Δ.Σ.

 Η Πρόεδρος                                                 Ο Γεν. Γραμματέας



Δ. Χριστοφόρου                                                Μ. Αθανασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου